Osuđeni pljačkaši  Vojvođanske banke

Niš

Osuđeni pljačkaši Vojvođanske banke

Crna Hronika -
Petorica pljačkaša Vojvođanske banke u Nišu osuđene na zatvorske kazne zbog pljačke odneli više od 48 miliona dinara

NIŠ - Krivično veće Višeg suda u Nišu osudilo je u prvom stepenu Dalibora Perića, Miodraga Kostića i Petra Jovanovića na po osam godina zatvora, Aleksandra Đurđića na sedam i Dragana Perića na šest godina i šest meseci zatvora zabog razbojništa u "Vojvođanskoj banci" u Nišu odakle su odneli više od 48 miliona dinara.

Prva trojica osuđena su na jedinstvene kazne zbog krivičnog dela razbojništva u sticaju sa krivičnim delom neovlašćenog posedovanja i nošenja oružja, a Đurić i Dragan Perić zbog krivičnog dela razbojništva, rečeno je prilikom izricanja presude.

Osuđenom Kostiću i Daliboru Periću suđeno je u odsustvu.

Prilikom odmeravanja kazne sud je imao u vidu da su krivična dela izvršena u radno vreme, oko 11.20 časova 5. marta 2010. godine, da su osuđeni Dalibor Perić, Miodrag Kostić i Petar Jovanović maskirani ušli u banku, da su bili naoružani, da su savladali obezbeđenje, prisilili zaposlene da legnu na pod i iz trezora uzeli novac, a zatim pobegli iz zgrade, rečeno je u sudu.

Sud je imao u vidu i visinu novčanog iznosa koji su protivpravno prisvojili vršeći krivična dela, napomenuto je prilikom izricanja presude.

Putničko vozilo koje su koristili nabavio je Dragan Perić, a Đurđić ih je čekao ispred banke. Vozilo su pokušali da zapale u Njegoševoj ulici u Nišu, rečeno je u sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track