"AKO VIDIŠ POLICIJU PUCAJ MU U GLAVU" Otmica dečaka iz Srbije zaledila sve, tražili POLA MILIONA € od roditelja a ovo ih je ODALO!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

priča koja je potresla srbiju

"AKO VIDIŠ POLICIJU PUCAJ MU U GLAVU" Otmica dečaka iz Srbije zaledila sve, tražili POLA MILIONA € od roditelja a ovo ih je ODALO!

Crna Hronika -

Pre 4 godine otmica jednog dečaka zgranula je Srbiju. Dečak P.M. (13) iz Stare Pazove, pronađen je nakon jednodnevne dramatične potrage, a otmičari su imali brutalan i paklen plan koji je, srećom, krenuo po zlu! Cela zemlja pratila je ovu dramu, koja je završena spektakularnom akcijom policije, i dečak je živ i zdrav vraćen roditeljima.

Na ideju da otmu dečaka (13) iz Stare Pazove, sumnja se, došli su braća Jovišić, stari 17 i 19 godina u trenutku izvršenja dela, a pomagao im je otac Marko, kao i drugar Aleksa Mrđa.

Planirano je da od roditelja za otkup dečaka traže 500.000 evra, jer je dečakova porodica važila za imućniju u ovom kraju.

- Da su detaljno razradili plan otmice, svedoči i činjenica da su unapred obezbedili zapuštenu vikendicu u Belegišu kraj Dunava koja im se učinila najpogodnijom, s obzirom na to da je na nepristupačnom mestu, a u okolini nema stambenih objekata. Računali su da, čak i u slučaju da dečak pokuša da pruži otpor ili doziva pomoć, niko neće ništa čuti - otkrio je izvor Kurira iz istrage.

Ovako izgleda kuća u kojoj su držali dečaka

1 / 8 Foto: Kurir

Petar je otet pola sata pre ponoći. Otmičari su ga presreli „puntom“, ugurali u njega, stavili mu džemper preko glave, vezali ga lancima i odvezli u napuštenu vikendicu. S dečakom je ostao Lazar Jovišić i sve vreme mu je držao pištolj uperen u glavu. Policija je u spektakularnoj akciji za manje od 24 sata uspela da otkrije otmičare i oslobodi dečaka.

- Policija je identifikovala i vlasnika kuće u Belegišu. Ispostavilo se da ona pripada drugu Jovišićevih sinova. Iako je u prvo vreme tvrdio da ne zna ništa o otmici malog P., niti o tome da su kuću koristili otac i braća, kasnije je ipak priznao da su Jovišići tražili ključ i da im ga je dao, ali da su rekli da tamo nameravaju da vode devojke - objasnio je sagovornik Kurira blizak istrazi.

Hteli da namame i starijeg brata

Otac dečaka izjavio je tada da su kidnaperi nameravali da otmu i njegovog starijeg sina, s obzirom na to da su preko dečakovog telefona pokušavali da ga namame da dođe u park.

- Stariji sin, međutim, primetio je da nešto nije u redu u porukama koje mu brat šalje i kad je pokušao da ga pozove, P. mu se nije javljao. Otmičari su mu dozvolili da se javi majci kad ga je pozvala prvi put. Tad joj je rekao da je „na Pažiću i da će brzo kući“, ali kad ga je pozvala drugi put, veza se uključila i ona je čula njegov glas u pozadini kako govori: „Nemojte mi to stavljati na glavu, sklonite mi to s glave“ - ispričao je dečakov otac.

- Sve vreme mu je bio uperen pištolj u slepoočnicu, navučena mu je bila maska i govorili su mu šta će da radi i kako će da se ponaša, rekao je otac dečaka Goran za medije.

Policija je uspela da locira otmičare zahvaljujući snimcima nadzornih kamera sa privatnih kuća, koje su zabeležile specifičan branik na automobilu koji su otmičari koristili!

Susret dečaka sa porodicom pratila je cela zemlja. Bilo je emotivno, dirljivo, a dečak se sve vreme dobro držao i bio psihički jak. Jedine povrede koje je imao dobio je kada je pružao otpor pri kidnapovanju.

"Ako vidiš policiju, pucaj mu u glavu"

Prema navodima medija Marko je sinu koji je čuvao dečaka dao naređenje da dečaku puca u glavu ako primeti policiju.

Marko - kriminalac od ranije

Marko Jovišić, otmica, Stara Pazova, hapšenje, Petar Mitrović
foto: Zorana Jevtić

Marko Jovišić, osumnjičen i otac dvojice osumnjičenih je stari znanac policije. Novosadska kriminalistička policija hapsila ga je u dva navrata, posle čega je bio na višegodišnjoj robiji. Pre više od 15 godina na obodu Fruške gore napadači obučeni u policijske uniforme presreli su kombi beogradske agencije koji je transportovao novac. Brutalni razbojnici razoružali su vozača i njegovog pratioca, vezali ih i ostavili u šumi i s džakovima para pobegli. „Policijski“ „golf“ zapalili su na ulasku u Sremske Karlovce. Nekoliko dana kasnije policija je uhapsila Jovišića i petoricu članova njegove grupe.

Presuda

Marko Jovišić, Lazar Jovišić, Aleksa Mrđa
foto: Zorana Jevtić

Ocu Marku Jovišiću sud je 2022. izrekao 10 godina godina robije, starijem sinu Lazaru 7, mlađem Nikoli koji je tada bio maloletan 5 godina, a njihovom prijatelju Aleksi Mrđi 6 godina robije.

Povodom izrečenih kazni, otac otetog dečaka Goran M. za Kurir je tada rekao sledeće:

- Nisam zadovoljan presudom, žalićemo se. Posebno kad je reč o ocu, koji je višestruki povratnik, i starijem sinu. Koliko ja znam za to delo zaprećena je maksimalna kazna od 18 godina a oni su dobili 10 i 7.

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

OTMICA AVIONA ZBOG KOJE SE TRESLA CELA SFRJ! Vukčević otkrio kako se odigralo: UPERIO MI JE PIŠTOLJ U GLAVU I REKAO POLAZI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja