LUDAČKI VOZIO BMW NA PANČEVCU, POGINULI MUŽ I ŽENA: Podignuta optužnica protiv vozača, tužilaštvo traži 5 godina robije!
Foto: Kurir

prvo OJT u beogradu

LUDAČKI VOZIO BMW NA PANČEVCU, POGINULI MUŽ I ŽENA: Podignuta optužnica protiv vozača, tužilaštvo traži 5 godina robije!

Crna Hronika -

Dana 13.03.2023. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv K.S. zbog izvršenja krivičnog dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 4 u vezi st. 1 u vezi čl. 289 st. 3 tačka 1 KZ.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio dana 23.05.2022. godine oko 18:20 časova u Beogadu, GO Palilula, na kolovozu Pančevačkog mosta na taj način što je upravljajući putničkim vozilom marke „BMW“ i krećući se u smeru iz Pančeva ka Beogradu brzinom većom od dozvoljene prednjim desnim delom svog vozila udario u zadnji levi deo vozila marke „Zastava 35.8“ u kome su se nalazili oštećeni J.T. i J.D., usled čega je vozilo „Zastava 35.8“ udarilo prednjom stranom u zaštitnu ogradu, kojom prilikom su oštećenih „ispali“ iz kabine vozila i pali sa mosta, nakon čega je nastupila njihova smrt.

udes, Pančevo, Pančevački Most
foto: Kurir

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca koji je prisustvovao uviđaju saobraćajne nezgode određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova okrivljenog K.S. te je nakon saslušanja tužilaštvo podnelo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema K.S. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, koji predlog je odbijen rešenjem suda, a okrivljenom je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta, koja mera je i dalje na snazi.

udes, Pančevački Most, Saobraćajna Nesreća, Pančevac, Pančevački put, bmw
foto: Kurir

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo svedoke, naredilo saobraćajno-tehničko veštačenje i sudsko-medicinskog veštačenje, te je prikupilo svu relevantnu dokumentaciju radi utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda, a imajući u vidu da je okrivljeni strani državljanin, na predlog odbrane, određena dokumentacija je prevedena na maternji jezik okrivljenog.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenom K.S. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i meru bezbednosti Zabrana upravanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 godine.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se 23. maja 2022. godine dogodila na Pančevačkom mostu u Beogradu, poginuli su muž i žena Trivun J. (77) i Dobrinka J. (77) koji su bili u kamionu.

- Tom prilikom, kamion se zaneo i izletelo u desnu stranu, prednjom stranom vozila je u udarilo u zaštitnu metalnu ogradu i probilo je nakon čega se otkinula kabina kamiona, a ostatak vozila se prevrnuo. Tada su tela Trivuna i Dobrinke ispala iz kamiona, njegovo je završilo na zemljanoj površini ispod mosta, a njeno u reci - podsetio je izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track