"ŽELIM DA MI RAZUM NADVLADA OSEĆANJA" Tužilac Rakić za Kurir TV: Otac će odgovarati, zaprećena je kazna zatvora do 12 godina
Foto: Kurir Televizija, Nenad Kostić

krvavi pir na vračaru

"ŽELIM DA MI RAZUM NADVLADA OSEĆANJA" Tužilac Rakić za Kurir TV: Otac će odgovarati, zaprećena je kazna zatvora do 12 godina

Crna Hronika -

Mnogo je pitanja, a za sad još uvek malo odgovora nakon masakra koji se juče dogodio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. Kako je moguće da, kako navodi policija, 13-godišnjak mesec dana planira svoj krvavi pir, a da to ostane neprimećeno.

Pojavili su se i informacije da je ovaj tinejdžer trpeo vršnjačko nasilje, da je zbog toga čak prebačen iz jedne u drugu školsku smenu, kao i u drugo odeljenje, ali je nekako i to prošlo nezapaženo.

O tome da li su ovo bili okidači i znakovi da je trebalo da se reaguje mnogo ranije govorio je u emisiji Puls Srbije predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Srbije Blažo Marković i nekadašnji sudija, advokat i tužilac Drugog osnovnog javnog tužilaštva Veljko Rakić.

puls
foto: Kurir televizija

- Želim da mi razum savlada osećanja. Ovo sve sada što kažem može da bude kontraproduktivno, jer mi je jako teško da govorim zbog cele situacijie. Govorim sa aspekta roditelja. Šta mogu da komentarišem? Videli smo na društvenim mrežama da su mu stavili krunu i da je on kralj! Preko milion pregleda je imao i hvalili su ga. Ne znam šta je sledeće - izrazio je bojazan Marković i dodao:

- Sve je pomešano. Milione minuta smo proveli ovde i pričali smo o tome šta treba da uradimo. Više puta sam govorio da treba da se uvede smrtna kazna da bi na neki način uplašili ljude i da bi sprečili ovakve stvari. Počinilac će sa psihijatrije otići u popravni dom zatvorenog tipa i na kraju u zatvor. Ima tu jedno pitanje za psihijatre. Otkud je poubijao sedam devojčica i jednog dečaka? Voleo bih da ovo ostane na ovom jednom slučaju.

puls
foto: Kurir televizija

Rakić tvrdi da se maloletniku koji je počinio strašan zločin u ovom trenutku ne može izreći krivična kazna:

- Ne postoji nijedna krivična sankcija koja može da mu se izrekne. Iskoristio bih priliku da izjavim saučešće svim roditeljima koji su ostali bez svoje dece. Moramo da vodimo računa o tome šta pričamo, jer sve može da dobije jedan emotivniji ton koji nam ne treba. Zakon je zakon i mora se poštovati. U ovom trenutku će odgovarati njegov otac. Ja pretpostavjam da će se on teretiti za teško delo protiv opšte sigurnosti za šta je predviđena kazna do 12 godina.

05:10

ZBOG ČEGA SEDAM DEVOJČICA I JEDAN DEČAK? Marković: To je pitanje za psihijatre, uvođenje smrtne kazne bi sprečilo ovu tragediju

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track