ISPOVEST ČOVEKA KOM JE UBICA IZ MLADENOVCA UKRAO AUTO Njegov sin za dlaku IZBEGAO SMRT: "Uleteo je kod mene i supruge u SOBU"
Foto: Nemanja Nikolić, screenshot

"sin mislio da je nekom pozlilo"

ISPOVEST ČOVEKA KOM JE UBICA IZ MLADENOVCA UKRAO AUTO Njegov sin za dlaku IZBEGAO SMRT: "Uleteo je kod mene i supruge u SOBU"

Crna Hronika -

Uroš B., koji se sumnjiči da je pucao u 25 osoba, a ubio osam, ukrao je "reno" J. M. u selu Šepšin.

Kako priča njegov otac R. M, on i supruga su legli, a sin je gledao videe na telefonu jer je spavao posle podne.

"Sve se desilo oko 23.15 sati. Gledao je nešto na internetu. Kako je sin blizu garaže, čuo je da kola verglaju jer im treba malo više vremena da se pokrenu. On nije dugo čekao. Sin je smanjio zvuk na telefonu i čuo kad je automobilom pregazio šine metalnih vrata garaže", priča R. M.

Dok je njegov sin ustao iz kreveta i izašao, automobila već nije bilo. Ni uz, ni niz ulicu nije video svetla, te nije isključeno da je ubica vozio bez njih.

"Uleteo je kod supruge i mene u sobu. Mislio je da je nekom pozlilo. Kad je video da smo oboje tu, rekao je da nam je neko ukrao auto. Mislio je prvo da su se klinci iz sela začuli, pa uzeli auto da se provozaju, da neće daleko", dodaje.

1 / 9 Foto: Andrej Cukic EPA

Krađa automobila je prijavljena u 23.20, a automobil je pronađen oko 23.45 na putu za Mali Požarevac.

"On je vozio auto svega nekoliko minuta. Rezervoar je bio skoro pun. Sva dokumenta su nam ostala u njemu. Auto je na veštačenju, rekli su da nije oštećen, a 150 metara dalje pronađen je novčanik mog sina, na ivičnjaku. Sin je pitao da li su kola polupana, rekli su nam da nisu kola važna i da ima većih problema. Mi u tom momentu nismo ni znali za pucnjavu", objašnjava.

Dodaje da se Uros B. "mercedesom" zaglavio u kaljuzi, pa nastavio peške. Verovatno je video svetla pa krenuo kroz vinograd ka obližnjim košnicama, a potom i njihovoj kući, ali mu se puška zaglavila dok je prolazio kroz trnje i tu ju je odbacio.

"Sin je hteo da ostane napolju da ispuši još jednu cigaretu, ali bilo mu je hladno. Da je ostao i da su se sreli možda bi nastradao", zaključuje R. M.

U. B. ubio osmoro, ranio 14 osoba

Masakr kod Mladenovca inače je započet u selu Dubona. Posle rasprave sa meštanima kod škole, rekao nam je ujak počinioca zločina U. B, mladić se vratio kući po oružje i u tom selu ubio troje. Naredni na meti bili su mu meštani sela Malo Orašje na području Smedereva. Potera je trajala celu noć, a hapšenje je usledilo u mestu Vinjište kod Kragujevca u prepodnevnim časovima narednog dana. U. B. se tu krio kod rodbine sa majčine strane, a zbog toga što ga nisu prijavili, uhapšeni su i njegov ujak i deda.

U. B. je kasnije doveden u policijsku stanicu u Smederevu, izuven i u belom kombinezonu.

U zločinu je nastradalo osam osoba, dok je 14 ranjenih. Iz Kliničkog centra Srbije poručuju da su sve prostrelne rane pod znakom pitanja, te da se preživljavanje ranjenika još ne može garantovati.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track