Najnovije vesti

TATJANA (20) STRADALA USRED MAFIJAŠKOG OBRAČUNA: Grebenarević došao da izrešeta Šljuku, pa ubio nevinu devojku
Foto: Petar Đorđević

prošlo je 29 godina

TATJANA (20) STRADALA USRED MAFIJAŠKOG OBRAČUNA: Grebenarević došao da izrešeta Šljuku, pa ubio nevinu devojku

Crna Hronika

Prošlo je 29 godina otkako je ubijena Tatjana Nikolić (20). Nesrećna devojka stradala je 30. maja 1994, našavši se usred mafijaškog obračuna.

Tada su Bane Grebenarević i Nemanja Ristić pucali na Sredoja Šljukića i Srđana Adžemovića Adžima, koji je uzvratio vatru.

Do pucnjave je došlo na Voždovcu u kafiću teretane "Fit Studio".

U ovom obračunu ubijena je Tatjana Nikolić (20).

Bane Grebenarević
Bane Grebenarevićfoto: Printscreen YT

Svi sem Šljukića su bili optuženi. Grebenarević je ubijen 1996, Ristić je oslobođen 2012, a protiv Adžemovića je postupak obustavljen 2000, jer je tužilac odustao od gonjenja.

O Tatjani je pričao i Šljuka.

"Ona je poginula nesrećnim slučajem, u hodniku, bila je pet metara udaljena od mene. Međutim, čim je upao u klub, shvatio sam da će da puca", rekao je Šljuka u intervjuu koji je dao 1995. godine.

Šljukić i Adžemović su u policijskoj Beloj knjizi označeni kao pripadnici zvezdarskog klana, dok su Grebenarević i Ristić bili članovi voždovačke krinimalne ekipe.

Sredoje Šljukić Šljuka
Sredoje Šljukić Šljukafoto: Privatna Arhiva

Reper Ila posvetio je i pesmu "Istina" stradaloj devojci.

"Tatjana Nikolić, najbolja drugarica moje sestre, poginula je 1994. godine, sa 20 godina. Ona i moja sestra su sedele tamo, gde je bio Šljuka (Sredoje Šljukić) sa prijateljem. Došao je pokojni Bane Grebenarević da ubije Šljuku. Krenuo je da puca, Tanja je skočila i dobila metak u čelo. Svi su pobegli, a moja sestra je stavila u kola i odvela u Urgentni. Tanja je imala tri brata, rano je ostala bez roditelja. Tragična priča", rekao je svojevremeno poznati reper Vladimir Ilić Ila za Kurir.

Inače, 25 godina kasnije, nedaleko od mesta gde je ubijena Tatjana, ispred balona za fudbal, ubijen je i jedan od vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track