"NISAM OSETIO BOL, DODIRNUO SAM RANU I VIDEO KRV KOJA LIJE, ALI TO NIJE BIO KRAJ" Mladić čudom preživeo masakr kod Mladenovca!
Foto: Petar Aleksić, MUP

Monstrum zapucao

"NISAM OSETIO BOL, DODIRNUO SAM RANU I VIDEO KRV KOJA LIJE, ALI TO NIJE BIO KRAJ" Mladić čudom preživeo masakr kod Mladenovca!

Crna Hronika -

Ekskluzivno za Kurir opisao noć strave u okolini Mladenovca

Četrdeset dana prošlo je od masakra u okolini Mladenovca, kada je dvadesetjednogodišnji monstrum U. B. u krvavom piru ubio osam mladih ljudi, a više od 10 teže i lakše ranio.

Jovan Ranković (21) iz Malog Orašja na četrdesetodnevnom pomenu opisao šta se dogodilo u noći strave i kako je čudom izbegao smrt.

U jednom momentu, monstrum je izašao je iz kola, povikao "lezite dole" i počeo da besomučno rešeta po ljudima, opisao je u jednom dahu za Kurir priča Jovan Ranković (21) iz Malog Orašja.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Petar Aleksić, MUP

- Neposredno pre nego što je ubica došao dopisivao sam se sa prijateljem, koga sam zvao da dođe da se druži s nama i napisao mu da nas 16 sedi kod spomenika. Video sam da se parkira "mercedes" tada sam pomislio da dolazi drug, koji vozi isti taj auto, a onda nam taj mladić grubo dobacuje: "Lezite dole!", a drug ga zove na pivo, dok se ja takođe, šaljivo nadovezujem da je "hladno".

Preživeo metke... Jovan Ranković
Preživeo metke... Jovan Ranković foto: Petar Aleksić

Tada je počeo pakao.

Dok je on pokušavao da se sakrije iza stabla, pomahnitali U. B. je pucao u njegove prijatelje i drugare, ali se opet vratio na njega.

- Imao sam na sebi beli duksericu, pa sam bukvalno sijao u mraku. Pogodio me je u stomak, u ruku iznad lakta, tada bol ne osećam, ali osetim kako mi teče krv. Dodirnuo sam ruku i vidim krv koja lije, pa sam pokušao da se sakrijem iz drveta - kaže hrabri Jovan Ranković.

- Beli duks me je odao, video je kako virim iza drveta i rekao mi: "Ej ti, iza drveta!" i počeo da puca na mene, tada me je pogodio opet u stomak. Pokušao sam da bežim, ali sam se sapleo i u trenutku odlučio da ostanem tu i da nepomično ležim. Pravio sam se da sam mrtav, nisam se pomerao... - kaže Ranković koji je ranjen sa četri hitca, u desni lakat, plućno krilo, slezinu i debelo crevo.

Ubrzo je izgubio svest i kasnije se probudio u bolnici.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track