SUĐENJE ZA UBISTVO LUKE ŽIŽIĆA: Osumnjičeni za pomaganje egzekutoru prebačen u kućni pritvor
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

viši sud beogradu

SUĐENJE ZA UBISTVO LUKE ŽIŽIĆA: Osumnjičeni za pomaganje egzekutoru prebačen u kućni pritvor

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu prihvatio je predlog branioca Jovana U. koji se sumnjiči da je pomagao učiniocu ubistva Luke Žižića, i ukinuo mu pritvor. Jovan U., kako je za Kurir potvrdio njegov branilac, advokat Nikola Ristović, prebačen je u kućni pritvor. - Sud je prihvatio moj predlog i odlučio da Jovanu U. ukine pritvor. Izrečena mu je mera zabrana napuštanja prostorija u kojima boravi, odnosno kućni pritvor - potvrdio je Ristović za Kurir.

Advokat optuženog Nikola Ristović
Advokat optuženog Nikola Ristovićfoto: Nenad Kostić

Luka Žižić, podsetimo, ubijen je 28. aprila prošle godine u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu. Kao direktni izvršilac zločina označen je Stefan M. koji je na početku suđenja priznao da je likvidirao Žižića. U trenutku zločina, Žižić je sedeo za stolom sa trojicom prijatelja, a njegov brat je bio za šakom. U kafić je ušao čovek u radničkom odelu, sa kačketom i rukavicama, hirurškom maskom preko lica i zamolio da ode do toaleta. Čim je izašao, prišao je i zapucao u Luku. Njegov brat i prijatelji skočili su na ubicu, oteli mu pištolj i skinuli maksu, ali je on uspeo da pobegne. Uhapšen je nekoliko dana kasnije u Kraljevu.

- Ja sam upokojio Luku Žižića. Sada mi je žao što sam to uradio i kajem se zbog toga - rekao je na početku suđenja Stefan M.

Optuženi je rekao da ne poznaje drugooptuženog Jovana U., kojem se sudi za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. On se tereti da je Stefanu M. znajuci šta je uradio, obezbedio brvnaru u Kraljevu, gde se krio nakon zločina.

Ubijeni i optuženi Stefan M.
Ubijeni i optuženi Stefan M.foto: Privatna Arhiva, Printscreen

- Posle ubistva otišao sam u Kraljevo i drugu Milanu, čije podatke ne želim da dajem sudu, rekao da sam se posvađao sa mojima i da mi treba smeštaj. On je video povrede na mojoj glavi i poverovao mi je. Odvezao me je u smeštaj, gde sam uhapšen. Jovan nije znao za koga je smeštaj, a ni Milan šta sam uradio - ispričao je pred sudom optuženi koji je priznao ubistvo.

Drugooptuženi Jovan U. pred sudom je negirao krivicu.

- Nisam znao da je počinio krivično delo. Moja porodica izdaje stanove, imamo ih pet i došao mi je u kuću nepoznat covek koji se predstavio kao Nikola i pokazao mi ličnu kartu. Tražio je sobu na tri, četiri dana, ali ja nisam imao tad slobodan stan. Bio sam u kućnom zatvoru i u to vreme imao šetnju, pa sam otišao kod brata od tetke Bogdana M., koji je imao brvnaru, pored mog smeštaja - ispričao je drugookrivljeni.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja