"KESA NA GLAVU, PA NA MUČILIŠTE! IDE NA RAZGOVOR ZA POSAO": Tajni agent se OVAKO hvalio Zviceru kako vodi škaljarce na mučenje
Foto: Printscreen Libertas

nastavak skaj prepiske

"KESA NA GLAVU, PA NA MUČILIŠTE! IDE NA RAZGOVOR ZA POSAO": Tajni agent se OVAKO hvalio Zviceru kako vodi škaljarce na mučenje

Crna Hronika -

Policajac - tajni agent - Petar Lazović pohvalio se šefu kavačkog klana Radoju Zviceru da je oteo škaljarca Gorana Brajovića nakon što ga je, navodno, policija pustila posle saslušanja u nikšićkoj policiji, a potom ga je, sa kesom na glavi, vozio do mučilišta.

To prozilazi iz Skaj prepiske koju je Evropol još ranije dostavio crnogorskim istražiteljima, a u koju su “Vijesti” imale uvid.

Brajović (28) i dvojica državljana Kolumbije - Aleksandar Kostana Kaso Hose (46) i Kaisedo Bandoj Huan David (32), po zvaničnim podacima policije uhapšeni su 2. avgusta 2020. godine. Međutim, iz prepiske na Skaju proizilazi da ih je Lazović uhapsio dan ranije. Tog dana, on je u 9.45 sati ujutru, obavestio Zvicera i tada suspendovanog kolegu Ljuba Milovića da je tu trojicu škaljaraca lišio slobode.

On im se pohvalio hapšenjem Brajovića i Kolumbijaca, koje je inače tražio u pograničnom pojasu sa Bosnom i Hercegovinom, nakon što ga je na taj zadatak poslao šef kavačkog kriminalnog klana.

"Digao sam granicu, PJP i dvije moje grupe, sve tamo poslao sub. nedelja. Ima li šta bliže da mi date", pita Lazović u grupnom čatu nakon što je Zvicer javio da će dvojica "mesara" ući u Crnu Goru.

Petar Lazović i Radoje Zvicer
Petar Lazović i Radoje Zvicerfoto: printscreen beraneonline.me, Privatna arhiva

Kotoranin mu tada objašnjava da će ući - "Na jezero, Trebinje, pa na Petroviće, selo kod Vilusa”, a Milović pojašnjava da je tuda već neki škaljarac sa Cetinja pokušao da izađe.

Nakon što su ih pronašli i uhapsili, Lazović šalje kolegama iz klana poruke - tekstualne i audio, ali i fotografije uhapšenih, uz navode da ništa ne priznaju, da je Brajović izjavio da su ga stranci stopirali i da o njima ne zna ništa.

Objašnjava i da će, ako državljani Kolumbije, ništa ne priznaju, morati da ih deportuju iz države nakon 12 sati.

Ipak, čim su pušteni posle saslušanja, tadašnji službenik policijskog Sektora za borbu protuv organizovanog kriminala i korupcije oteo je Brajovića i dvojicu stranaca, i, kako se sam hvalio, odveo ih na obradu.

Dok je slao Zviceru i Miloviću informacije kako se ponašaju državljani Kolumbije "na saslušanju", podatke da imaju kriptovane telefone, sa kim su u kontaktu..., šef organizovane kriminalne grupe kavački klan pitao je za Brajovića.

"Što kaže Brajović", pitao je Zvicer.

Lazović mu tada šalje fotografiju iz automobila, na kojoj se vidi muška osoba sa papirnom kesom navučenom preko glave i lisicama vezanim na rukama.

"Ide na razgovor za posao", šalje bezbednjak šefu klana i Miloviću, a potom i emotikon - smešak.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, Marko Miljković
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Kavčanin tada pita da li je Brajović šta rekao i ima li kriptu, a Lazović ističe da su ga oteli.

"Oteli ga sad kad su ga pustili iz policije. Nema", piše on.

"Da nema štek u auto?", pita Zvicer, a Milović konstatuje da je nemoguće da nema kriptovani telefon.

Policajac tada objašnjava da su oduzeli auto i da će "pitati" Brajovića ima li štek. Šefu klana i kolegi prenosi i koji advokat je došao da traži Brajovića u nikšićkom Odeljenju bezbednosti.

"Ko je Fire"?

Nakon nekoliko sati "saslušanja" otetog škaljarca, Lazović traži od Zvicera i Milovića da hitno saznaju ko je Fire na Skaj aplikaciji.

"Taj ga je kontaktirao na kriptu, ali on ne zna ko je. Da uvale Komitine", piše im on.

Objašnjava im i da je Brajović dao šifru od svog telefona, ali da je "izgorena", dodajući da je Brajovića angažovao Milan Brajović zvani Fitilj.

"Znači preko Ranka opet", konstatuje Milović.

Njih trojica razgovarali su i o tome da li i koga od pripadnika organizovane kriminalne grupe škaljarski klan Brajović poznaje.

Zvicer tada ekipi prenosi da zna sve detalje plana Kolumbijaca i Brajovića.

Brajović i dvojica državljana Kolumbije u avgustu prošle godine u podgoričkom Višem sudu osuđeni su na ukupno osam godina zatvora zbog članstva u kriminalnoj organizaciji koja je formirana radi izvršenja neodređenog broja teških krivičnih dela.

Brajović i Kaisedo David osuđeni su na po dve i po godine zatvorske kazne, a Aleksandar Kostana šest meseci više.

Tu presudu Apelacioni sud ukinuo je u februaru i naložio ponovno odlučivanje.

"Moram se malo zagrijat za kolumbose"

Lazović je, pre nego je pošao da "sasluša" Brajovića i dvojicu državljana Kolumbije, otišao na trening i o tome izvestio Milovića i Zvicera.

Uz fotografiju iz teretane, koju im je poslao, napisao je: "Moram se malo zagrijat za kolumbose".

Šef kavčana tada mu poručuje da Brajovića niko ne zna i da ga odere.

"Ovoga Brajovića niko ne zna. Ima li on kriptu, njega treba odrijeti, jer kolumbosi ne znam znaju li što", piše Zvicer.

Lazović mu tada prenosi da su državljani Kolumbije počeli da se otvaraju i da jedan ima kriptovani telefon.

Policajac Zviceru javlja da kreće, a potom obaveštava vođu organizovane kriminalne grupe kavački klan da je Kolumbijce poslao izvesni Martin iz Hrvatske i šalje mu njegov broj telefona...

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track