"NAŠEM IVANU IZ ČISTA MIRA ZARIO NOŽ U VRAT I POBEGAO" Majka ubijenog mladića iz Kruševca očajna: Moj sin je bio najtoplija duša
Foto: Nemanja Nikolić

"NAŠEM IVANU IZ ČISTA MIRA ZARIO NOŽ U VRAT I POBEGAO" Majka ubijenog mladića iz Kruševca očajna: Moj sin je bio najtoplija duša

Crna Hronika -

"Moj sin je najtoplija duša, brižan,dobar...", kaže uplakana majka Ivana Krtolice (41) iz Kruševca.

Porodica tvrdi da je on ni kriv ni dužan ubijen sinoć u lokalu u Kosovskoj ulici u Kruševcu.

- Mi ne možemo da verujemo da se ovo nama dešava...

U neverici su brojni i Ivanovi i porodični prijatelji, koji su ispunili dvorište kuće Krtolica u centru Kruševca. Prve komšije, Stevanovići, ne odvajaju se od dragih prijatelja u bolu.

Gotovo da nema prolaznika koji nije svratio u dvorište da izjavi saučešće i isplače se sa ožalošćenima. Niko o Ivanu ne može da govori u prošlom vremenu.

Telefoni ne prestaju da zvone. Nikome, ama baš nikome, nije jasno kako je život mogao da izgubio jedan dobar čovek, koji se, navode brojni sagovornici, zbog svoje blage narave gotovo nikada nije svađao ni ti bio u bilo kakvim konfliktnim situacijama.

Sagovornici bliski porodici potvrđuju da je Ivan nastradao nakon što se problematičnom gostu lokala, najpristojnije skrenula pažnja na neprilično ponašanje u ugostiteljskom objektu.

- Ivan je sedeo sa svojim prijateljima, dok je taj čovek krenuo da maltretira muziku, popeo se na binu - iznose sagovornici "Novosti".

Društvo je pozvalo tog osumnjičenog da priđe rečima "dođi s nama da popiješ piće, ma pusti muziku", u najboljoj nameri da smiri celu situaciju. Na žalost, ovaj je uzeo nož, prošao pored dvojice Ivanovih prijatelja i Ivanu direktno zario nož u vrat. I onda se dao u bekstvo.

Kako saznajemo, sa okrvavljenim nožem otišao je niže ka staroj pijaci u drugu kafanu. Kada su tamošnji gosti i vlasnik videli prizor, zaključali su lokal i odmah pozvali policiju. Policija je prema informacijama brzo stigla na lice mesta, dok je osumnjičeni B. M. bacio nož i legao na asfalt.

Ivanovi prijatelji ističu da je osumnjičeni za ubistvo, poznat po brojnim krivičnim delima, ali njima, kao ni Ivanu, nije bio poznat.

Ivan je za sobom ostavio neutešnu majku i rođenog brata Srđana, koji je na putu za Srbiju iz Barselone, gde živi sa svojom porodicom i radi kao arhitekta. Pokojni Krtolica radio je u privatnoj građevinskoj firmi i često je boravio u inostranstvu zbog posla.

Osumnjičeni će biti saslušan nakon što mu istekne mera zadržavanja do 48 sati. Nakon saslušanja očekuje se da mu bude određen pritvor.

Obdukcija je, prema informacijama "Novosti" upravo završena. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track