PIŽONOV ZET "ŠKALJARAC" LIKVIDIRAN U BUDVI: Ubijen jednim hicem iz snajpera! Njegov restoran preuzeo prijaltelj, pa i on stradao
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

rat klanova

PIŽONOV ZET "ŠKALJARAC" LIKVIDIRAN U BUDVI: Ubijen jednim hicem iz snajpera! Njegov restoran preuzeo prijaltelj, pa i on stradao

Crna Hronika -

Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona i pripadnik škaljarskog klana, Goran Đuričković (48) ubijen je iz snajpera sa zidina Starog grada u Budvi dok je s prijateljima sedeo u bašti svog kafića 27. oktobra 2015. godine, a njegov

Đuričković je, da podsetimo, ustao od stola i zakoračio prema marini kada su se začuli pucnji nakon kojih je pao u more. U septembru 2017. godine policija je saopštila da je rasvetlila ovo ubistvo osumnjičen je Srđan Popović iz Banja Luke, koji je uhapšen u Austriji sa većom količinom droge, a Crnoj Gori je izručen u januaru ove godine.

Goran Đuričković
Goran Đuričkovićfoto: Printscreen YouTube/Rudar 7

On se sumnjiči da je ispalio tri projektila iz snajpera, od kojih je jedan pogodio Đuričkovića i usmrtio ga.

Ključni dokaz državnog tužilaštva protiv Banjalučanina bili su DNK tragovi, otkriveni na tri čaure kalibra 7,62 milimetra i puškarnici zidina Starog grada. Odatle je, prema optužnici, sa udaljenosti od 70 metara pucano na Đuričkovića iz automatske puške “hekler end koh”.

Ubistvo, Crna Gora, Budva, Goran Đuričković
foto: Printscreen YouTube/Rudar 7

Policija je, kao i sam Đuričković, imala saznanja da mu je život u opasnosti, a sve nakon što je ubijen njegov kum Saša Marković. Za Markovića se veruje da je bio slučajna žrtva u ratu kotorskih klnova i da su ti hici bili namenjeni Đuričkoviću, koji ovaj put nije uspeo da izbegne smrt.

Ovaj rat klanova počeo je 2014. godine, kada je u Španiji nestala velika količina kokaina. Preživeo je dva pokušaja likvidacije. U Valensiji je ranjen, a u drugom navratu crnogorska policija je osujetila napad i uhapsila dve osobe koje su osuđene 2016. godine.

Zbog toga je policija uhapsila Gregorija Majkla Ferarisa, državljanina Južnoafričke Republike, i Aleksandra Markovića. Oni su zbog kriminalnog udruživanja osuđeni na šest, odnosno pet godina.

Ukleti restoran u Budvi

Visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" Milić Minja Šaković iz Podgorice, koji je ubijen 17. juna prošle godine preuzeo je od udovice Gorana Đuričkovića njegov restoran "Old fišermens pab".

Milić Šaković
Milić Šakovićfoto: Printscreen/Vijesti

Šaković je sa nekoliko prijatelja večerao u ovom lokalu, kada mu je ubica prišao sa leđa i upucao ga. Isto kao Đuričković likvidiran je u svom restoranu.

Za ubistvo Šakovića osumnjičeni su Kragujevčanin Dušan Tanasković i Beograđanin Luka Piličević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja