KRVAVI OBRAČUN NAVIJAČA NA KARABURMI: Vlado hteo da pobegne preko ograde škole, napadači ga izboli i išutirali, preminuo na ulici
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

pre 10 godina

KRVAVI OBRAČUN NAVIJAČA NA KARABURMI: Vlado hteo da pobegne preko ograde škole, napadači ga izboli i išutirali, preminuo na ulici

Crna Hronika -

Vlado Živković (35), zvani Vlajko, član Partizanove grupe navijača "Zabranjeni", ubijen je pre deset godina.

Stradao je tog 25. oktobra 2013. ispred dvorišta Osnovne škole "Filip Višnjić" na Karaburmi. U tuči, u kojoj su korišćene šipke i noževi, Živković je pokušao da pobegne preko ograde, ali ga je tu sustigao napadač i nožem ga izbo u leđa, dok su ga njegovi saučesnici šutirali.

Ranjen, Živković je preskočio ogradu, prešao ulicu i krenuo ka okretnici autobusa broj 16. Ipak, ubrzo je pao na kolovoz i od zadobijenih povreda preminuo.

Policija je brzo otkrila napadače. Raspisana je poternica za Stefanom Obrenovićem, pripadnikom navijačke grupe OFK Beograda, "Blue Union", kao neposrednim izvršiocem ubistva, kao i za saučesnicima Markom J., Nebojšom Ć. i Dušanom K.

Obrenović je nakon zločina pobegao u Nemačku, gde je uhapšen po srpskoj poternici, a potom izručen Srbiji. Uhapšeni su i saučesnici.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je Obrenovića osudio 13. oktobra 2017. na 12 godina zatvora.

Marko J., Nebojša Ć. i Dušan K. su takođe su osuđeni na zatvorske kazne, ali nije navedeno na kolike kazne.

Postoje dve verzije ovog zločina.

Prema jednoj, Obrenović je ukrao neke konzole, pa je Živković sa drugarima krenuo da ga pronađe. Sreli su se ispred škole i odmah je došlo do obračuna. Prema drugoj verziji, u pitanju je navijački obračun. Sud nije otkrio motiv ubistva Živkovića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track