"CELO SELO ZNA ŠTA SE DESILO, BILI SMO U NJIVI!" Oglasila se porodica Zorana koji je ranio ljubavnicu, ubio ženu pa presudio sebi
Foto: Facebook

"CELO SELO ZNA ŠTA SE DESILO, BILI SMO U NJIVI!" Oglasila se porodica Zorana koji je ranio ljubavnicu, ubio ženu pa presudio sebi

Crna Hronika -

Stravičan zločin dogodio se jutros kod Kruševca, kada je Zoran Ristić (54) iz sela Milutovac teško ranio ljubavnicu (44), a potom ubio suprugu Vesnu i izvršio samoubistvo. Krvavi pir dogodio se rano ujutru, a meštani ističu da ne pamte ovakvu tragediju.

Zločin se dogodio rano ujutru kada je Zoran hicima iz pištolja ranio ženu koja mu je navodno ljubavnica. Nesrećna žena pronađena sa prostrelnom ranom u glavi i ona je hitno prebačena u Opštu bolnicu u Kruševcu. Prema poslednjim informacijama, živa je ali u veoma teškom stanju, saznaje Kurir.

Osumnjičeni Zoran je nakon ranjavanja ljubavnice, ubio ženu na putu između Jasike i Kukljina, a zatim izvršio samoubistvo u automobilu. On se na ovaj korak odlučio nakon što su ga policajci opkolili.

Kruševac, ubistvo, samoubistvo, Zoran Ristić
foto: Facebook

Meštani sela Milatovac, gde su dugi niz godina živeli Goran i njegova supruga Vesna, u šoku su zbog svega što se dogodilo. Prema nezvaničnim informacijama, Zoran je odnedavno počeo da živi sa ljubavnicom, njegova porodica je to osuđivala, ali se on nije obazirao. Ipak, nikome nije jasno zbog čega se odlučio na ovakav potez.

„Nikom nije jasno zbog čega je Zoran ovo učinio, svi smo potreseni, ne pamtimo ovako nešto da se u našem mestu dogodilo“, kaže sagovornik i dodaje:

„Zoran se odselio pre nekoliko godina sa suprugom u Kruševac, ali smo ga u poslednje vreme viđali po selu sa tom ljubavnicom“.

„Celo selo zna šta se desilo“

Porodica Zorana i Vesne juče je bila nema od bola.

„Već celo selo zna šta se dogodilo. Mi ne znamo zašto je to uradio, bili smo u njivi kad su nam javili šta se događa“, rekli su iz porodice za Novu.

Krvavi pir Ristić je, kako se sumnja, započeo juče oko 6.30 sati u Kruševcu upucavši ljubanicu u glavu, nakon čega je u roku od dva sata promenio još dve lokacije u okolini grada, na kojima je presudio ženi, pa izvršio samoubistvo.

- Kobnog jutra Ristić se prvo žučno raspravljao sa ljubavnicom, koja je potom krenula na posao. Usledila je drama pošto je on sustigao na parkingu ispred zgrade i izvadio pištolj. Ona ga je, navodno, molila da ostavi oružje i da ne pravi gluposti, ali se on oglušio o njenu molbu i pucao joj direktno u glavu, nasred ulice. Nesrećna žena pala je kao pokošena na 200 metara od zgrade u kojoj živi i ostala je da leži u lokvi krvi - kaže izvor za Kurir i dodaje da su povređenu ženu našli slučajni prolaznici i o tome obavestili Hitnu pomoć, koja je ubrzo došla i zbrinula je u kruševačkoj bolnici.

Kruševac, ubistvo, samoubistvo, Vesna Ristić, Zoran Ristić
foto: Facebook

Kako objašnjava Ristićev rođak za Kurir, Zoran je posle krvavog pira pozvao svog oca, koji je bio na njivi i rekao šta je uradio.

- "Sredio sam ih obe, a sad ću i sebe!", navodno je rekao Zoran svom ocu. Nesrećni otac je mislio da je njegov sin samo ljut i da to što govori nije istina - kaže jedan rođak i dodaje da je čuo da je Zoran neposredno pre krvoprolića podigao kredit.

Zoran Ristić, kako je juče saopštio MUP, počinio je zločin nelegalnim pištoljem, a dodali su i da do sada nije bilo prijava za nasilje u njegovoj porodici. Oružje kojim je ranjena žena u Kruševcu, pa ubijena žena u selu i na kraju počinjeno samoubistvo pronađeno je u Ristićevom automobilu, kraj njegovog tela.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv).

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

ASTRA Akcija protiv trgovine ženama - SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000

Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track