"NAŠ VLADA JE ZAFIRU SPASAO ŽIVOT, A ON GA JE MASAKRIRAO!" Bolna ispovest druga kog je ubio Kosmajčev bivši zet: STIGLA GA KAZNA..
Foto: Privatna Arhiva

"NAŠ VLADA JE ZAFIRU SPASAO ŽIVOT, A ON GA JE MASAKRIRAO!" Bolna ispovest druga kog je ubio Kosmajčev bivši zet: STIGLA GA KAZNA..

Crna Hronika -

- Vladin ubica Đorđe Zafirović bio je neko vreme u KP domu, pa se godinama šetao slobodno po Srbiji i Južnoj Americi. Kad su ga ubili 2018, nismo osetili nikakvo olakšanje - kaže prijatelj Vladimira Stankovića (19), koji je stradao 1998.

Naš Vlada, koji se nikad nije posvađao ni sa kim, masakriran je sa 16 uboda, a njegov ubica je nekoliko meseci bio u popravnom domu u Kruševcu, pa postao kriminalac i slobodno se šetao Beogradom dok ga nije stigla kazna.

Ovo za Kurir kaže blizak prijatelj Vladimira Stankovića iz Niša, koji je ubijen 1998. godine na dan proslave svog 19. rođendana, a za čije ubistvo je nekoliko meseci robijao tada šesnaestogodišnji Đorđe Zafirović, poznat kao Zafir, kasnije zet pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca.

ovo je mladić kog je ubio zafirović
ovo je mladić kog je ubio zafirovićfoto: Privatna Arhiva

Porodica Dragoslava Kosmajca se, podsetimo, u poslednje vreme našla u žiži javnosti zbog serije bombaških napada na njihovu imovinu, a poslednja eksplozivna naprava bačena je na kuću njegove ćerke Milice, koja je bila udata upravo za Zafirovića.

- Pisanje medija o Zafiroviću proteklih dana podsetilo nas je na te bolne dane kad smo ostali bez Vlade - kaže prijatelj pokojnog Stankovića.

Prva žrtva

đorđe zafirović brutalno ubijen 2018. u futogu
đorđe zafirović brutalno ubijen 2018. u futogu foto: Privatna Arhiva

Vladimir je bio prva Zafirovićeva žrtva, a kako kaže naš sagovornik, veruje se da je izboden nasmrt jer ga nije pozvao na rođendan. Stanković je ubijen u Nišu 28. marta 1998, a samo pet dana ranije napunio je 19 godina.

- On je uvek ranije pravio slavlje za rođendan, ali ovaj put nije to želeo. Proslavio je 18. rođendan sa mnogo prijatelja, svi su ga voleli, ali za devetnaesti nije hteo slavlje, hteo je da ode s petoricom najboljih drugova, i otišli su da popiju piće. Tada je došao Zafirović sa još trojicom i rekao mu: "Ajde izađi, Vlajče, da te pitam nešto." Kad je Vladimir izašao, on je krenuo manijakalno da ga ubada, ne znam više ni koliko je uboda imao po telu, oko 16 - kaže prijatelj stradalog mladića.

Kako je objasnio, Zafir je išao po kraju u kom su živeli u Nišu i na sav glas govorio da hoće da ubije jednog Vladu:

ovo je vladimir kojg je ubio pokojni zafirović
ovo je vladimir kojg je ubio pokojni zafirovićfoto: Privatna Arhiva

- Vlada je kasnije izboden nasmrt, a samo 10 dana pre nego što ga je ubio Vladimir je Zafiroviću spasao život. Vlasnik jedne kafane je pretio Zafiroviću, hteo je da ga baci sa visine jer je pravio probleme, ali Vlada je to sprečio rekavši čoveku da je Zafirović još dete i da ga ne dira, a on je uradio ono najgore i tako mu se odužio što ga je spasao.

Život s bolom

Prijatelj pokojnog Stankovića za Kurir kaže da je Zafirović danima pre ubistva zvao Vladimira na kuću i predstavljao se kao Zoran, traživši da mu vrati patike.

- Vladini ukućani su pričali da ih je zvao taj Zoran i da je rekao da Vladimir treba da mu vrati patike. Zafirović jeste iz imućne porodice, ali Vladinoj porodici, koju poznajem od detinjstva, ništa nije falilo. Razlog ubistva je bilo samo dokazivanje - kaže naš sagovornik i dodaje:

ubijeni vladimir stanković
ubijeni vladimir stankovićfoto: Privatna Arhiva

- Vladimir je bio četvrti razred srednje škole i nikad nikoga nije povredio, a njegov ubica se godinama šetao slobodno po Nišu, Beogradu, Južnoj Americi... Kad su ga ubili, nismo osetili nikakvo olakšanje. Njegov ubica je mrtav, a mi dalje čekamo da se Vlada pojavi.

On kaže da su porodici ubijenog mladića javljali najgore stvari o ubici: - Govorili su im da se slobodno šeta, druži, a svi su znali kakvim se poslovima bavi, upucavao je i bio upucavan. Javili su im za jedno silovanje u Crnoj Gori i za ubistvo čoveka za koga su govorili da je pripadnik zemunskog klana. Svi se s bolom nosimo već 25 godina i tako će biti dok smo živi.

Zafir ubijen u sačekuši

Ni pancir mu nije pomogao

đorđe zafirović bivši zet kosmajca izrešetan u novom sadu
đorđe zafirović bivši zet kosmajca izrešetan u novom sadufoto: printscreen

Đorđe Zafirović je ubijen u Futogu 26. decembra 2018, kad su nepoznati napadači ispalili hice u njega dok je sedeo u automobilu "golf 6". Likvidiran je dok se parkirao. Dvojica nepoznatih napadača su mu ispalila rafal u glavu i pobegla. Sve je ukazivalo da se radi o dobro isplaniranom mafijaškom ubistvu jer je Zafir, između ostalog, nosio pancir, te su ga ubice s razlogom gađale u glavu.

Na meti

Bračni par planirao da ubije decu biznismena

Pa da podsetimo, od 7. novembra porodica pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca opet se našla u žiži javnosti, kada je osumnjičeni bračni par Dušan Krstić, zvani Duca sa Olimpa (57) i njegova supruga Džesika R. T. (39) inače, državljanka Australije bacili nekoliko bombi u dvorište porodične kuće u kojoj živi Lazar Kosmajac.

bračni par iz okoline ljiga
bračni par iz okoline ljigafoto: Printscreen/Facebook

- Kako je navelo više javno tužilaštvo u Beogradu osumnjičenima je ovo bio prvi napdad jer je drugi usledio osam dana kasnije, tačnije 15. novembra kada su bacili bombu koja na svu sreću nije eksplodirala u dvorište kuće Milice Kosmajac, ćerke pokojnog biznismena i bivše supruge ubiejnog Zafirovića - podseća naš dobro obavešten izvor i dodaje:

- Bračni par iz okoline Ljiga tereti se da je planirao i organizovao ubistva Kosmajčeve dece iz bezobzirne osvete kojima su prethodno bacili bombe.

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenih i kola policija je pronašla nacrtane rute i mape kretanja dve ćerke i sina pokojnog biznismena. Osumnjičeni Krstić se na saslušanju branio ćutanjem, dok je njegova supruga iznela odbranu.

(Kurir.rs - Dijana Antonijević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track