SA ĆERKAMA PRETUKLA DEVERA, PA GA DAVILE DO SMRTI: Optužnica za zločin u Smederevu koji je uznemirio sve! "SVAĐALI SE OKO KUĆE"
Foto: Printscreen Google Maps, Shutterstock

više javno tužilaštvo

SA ĆERKAMA PRETUKLA DEVERA, PA GA DAVILE DO SMRTI: Optužnica za zločin u Smederevu koji je uznemirio sve! "SVAĐALI SE OKO KUĆE"

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenih A.I. (44), B.I. (45) i njihove majke M.I. (73) sve iz Smedereva, zbog postojanja opravdane sumnje da su dana 23.05.2023. godine, u Smederevu, sa umišljajem, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, usled kombinacije afekata straha i gneva srednjeg intenziteta, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja, lišile života sada pokojnog V.I. iz Kovina sa kojim su u prethodnom periodu bile u poremećenim imovinskim odnosima.

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, dana 23.05.2023. godine, na tavanskom prostoru kuće, došlo je do fizičkog sukoba između oštećenog i saokrivljenih u kom su okrivljene oštećenom zadale više udaraca pesnicama, šakama i laktom u predelu glave i tela, da bi na kraju usled snažnog i dugotrajnog stezanja vrata došlo do zatvaranja disajnih puteva oštećenog zbog kog nasilnog mehaničkog udušenja je nastupila smrt sada pokojnog V.I..

- Navedenom optužnicom okrivljenima se stavlja na teret da su na napred opisan način izvršile krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu - dodaje se u saopštenju.

Okrivljene se nalaze se u pritvoru počev od 23.05.2023. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se isti produži, jer način izvršenja krivičnog dela kao i težina posledice krivičnog dela dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Kako je Kurir ranije pisao, ubijeni V. I. bio je dever i stric uhapšenih žena. Prema rečima komšija iz ulice, u kojoj je ova porodica živela, problem je nastao oko podele imovine zbog čega su se rođaci i ranije svađali.

- U dvorištu je kuća, koja je dvojna, odnosno ima dva ulaza. Jedna polovina pripada jednom bratu, suprugu od uhapšene žene, a druga polovina ubijenom V. I. Znači, koliko mi znamo, svako ima svoj deo - pričaju komšije i dodaju:

- Ubijeni čovek je inače godinama živeo u inostranstvu i nedavno se vratio tu u svoj deo kuće, a njegova snaja živi u drugom delu.

Komšije su ispričale da pretpostavljaju da je problem nastao kada se V. I. vratio u Smederevo iz inostranstva.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:46

NOVI ŠOK-SNIMAK UŽASNOG NASILJA O KOM BRUJI SRBIJA: Evo gde su pretukli devojku zbog miljea a na ovo ništa ne može da vas pripremi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track