ZVICEROV ATENTATOR U BEKSTVU! Raspisana Interpolova poternica za Stefanom Đukićem i njegovom ženom Danijelom
Foto: Printscreen

viši sud u podgorici

ZVICEROV ATENTATOR U BEKSTVU! Raspisana Interpolova poternica za Stefanom Đukićem i njegovom ženom Danijelom

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje osumnjičenima za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje njegovog prijatelja Velizara Gardaševića u novembru 2019. u Baru, a na današnje suđenje trebalo je da dođe okrivljeni Stefan Đukić, pripadnik škaljarskog klana i njegova supruga Danijela koji se terete za ovo krivično delo.

Naime, kako prenosi crnogorski Dan, Stefan Đukić, koji je javnosti postao poznat i kao jedan od četvorice atentatora na Radoja Zvicera, navodnog vođu "kavačkog klana" u maju 2020. u Kijevu, kada su, kako se sumnja on i njegov zemljak Emil Tuzović ispalili kišu metaka na Zvicera koji je u tom trenutku džogirao ispred zgrade u elitnom delu Kijeva. Vatru na napadače tada je ispalila Tamara Zvicer, supruga vođe kavčana koja ga je spasila sigurne smrti.

stefan đukić poslednji put bio bio na suđenju u ukrajini zbog atentata na radoja zvicera u maju 2020. u kijevu
stefan đukić poslednji put bio bio na suđenju u ukrajini zbog atentata na radoja zvicera u maju 2020. u kijevufoto: Printscreen

Pored Đukića i Tuzovića uhapšena su i dva srpska državljanina Petar Jovanović i Milan Branković iz Niša. Od hapšenja se nalaze u ukrajinskom zatvoru, a ukrajinski sud je pre nekoliko odlučio da Tuzovića izruči Crnoj Gori zbog drugog krivičnog dela, a ostali su ostali iza rešetaka u Ukrajini.

Međutim, sada Dan prenosi da Stefan Đukić i njegova supruga Danijela nisu dostupni ovom organu i da se nalaze u bekstvu i da je za njima raspisana crvena Interpol poternica.

- Razlog odlaganja je zahtev svedoka oštećenog Velizara Gardaševića, koji je zatražio da mu se da malo više vremena kako bi angažovao pravnog zastupnika na kojeg ima pravo, s obzirom da je bio ranjen u pomenutom izvršenju krivičnog dela - navedi Dan.

Jovan klisić ubijen pre 4 godin eu baru
Jovan klisić ubijen pre 4 godin eu barufoto: Privatna Arhiva

Kao direktni izvršilac ovog krivičnog dela označen je, od strane SDT-a, Stefan Đukić. Optužnicom su obuhvaćeni i njegova supruga, majka i polubrat - Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović.

Specijalno tužilaštvo je Stefana Đukića označilo kao direktnog izvršioca likvidacije Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. Novembra 2019. godine dok se njegova supruga, majka i polubrat - Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

uviđaj trajao satima nakon likvidacije klisića u baru
uviđaj trajao satima nakon likvidacije klisića u barufoto: Youtube/Printscreen

Đukić je optužen i da je dva i po meseca pre ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal "Savoja" da bi likvidirao Gardaševića. Međutim, njegov naum nije ostvaren jer se Gardašević nije nalazio u lokalu.

(Kurir.rs - DAN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja