VOZAČ TRAMVAJA DRŽAO RUČNI MINOBACAČ VELIKE RAZORNE MOĆI U PODRUMU: Pronađeni mu i pištolj i municija! ŠOKANTNO OTKRIĆE
Ilustracija, Foto: MUP Srbije

više javno tužilaštvo u beogradu

VOZAČ TRAMVAJA DRŽAO RUČNI MINOBACAČ VELIKE RAZORNE MOĆI U PODRUMU: Pronađeni mu i pištolj i municija! ŠOKANTNO OTKRIĆE

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Filipa D. (40) jer je u podrunu i stanu na Savskom vencu držao ručni minobacač, pištolj i municiju.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu - potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu
Više javno tužilaštvo u Beogradufoto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

Policijski službenici su, vršeći po naredbi suda pretres stana u kojem okrivljeni živi i drugih prostorija, 12. septembra ove godine u podrumu pronašli ručni minobacač za koji je balističkim veštačenjem utvrđeno da predstavlja sredstvo velike razorne moći, a koji je okrivljeni nevlašćeno držao.

U ormaru, u hodniku stana pronađen je pištolj marke "Crvena zastava" 99, sa pripadajućim okvirom i 10 metaka u pištolju, kao i još šest metaka, dok je jedan metak pronađen u fioci na terasi, koje je okrivljeni takođe nevlašćeno držao.

Kako Kurir nezvanično saznaje, optuženi Filip D. zaposlen je kao vozač tamvaja.

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

04:48

15 godina oni nama oduzimaju oružje, a SADA brinemo o SAMOODBRANI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track