HULIGAN STAVIO FANTOMKU NA GLAVU I UTRČAO NA TEREN Optužen navijač koji je napao i udario golmana FK Rad, epilog drame na utakmici
U napadu povređen golman Luka Martinović, Foto: Printscreen/Youtube, Pritnscreen/Instagram

više javno tužilaštvo u beogradu

HULIGAN STAVIO FANTOMKU NA GLAVU I UTRČAO NA TEREN Optužen navijač koji je napao i udario golmana FK Rad, epilog drame na utakmici

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Mateje R. (20) zbog sumnje da je 11. novembra 2023. godine na utakmici između FK Zemun i FK Rad napao Luku Martinovića, golmana FK Rad.

Optužnim atktom Mateji R. se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom laka telesna povreda.

-. Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Sumnja se da je Matija R. maskiran fantomkom, tokom fudbalske utakmice između FK Zemun i FK Rad preskočio zaštitnu ogradu severne tribine stadiona, pa je zajedno sa više nepoznatih navijača FK Zemun, koji su takođe nosili fantomke, sišao na teren.

Pošto je jedan od navijača FK Zemun sa mreže gola skinuo šal sa obeležjima FK Rad, koji je prethodno okačio L.M, navijači su počeli da trče nazad ka tribini, a za njima i L.M.

Ispred tribine Mateja R. je pesnicom udario L.M. u predelu jagodične kosti glave, usled čega je L.M. zadobio laku telesnu povredu, a nakon toga ga je udario desnom nogom u predelu nogu, pa se vratio na tribinu gde je zaklonjen drugim navijačima skinuo jaknu i ostao u majci sa obeležjima FK Zemun.

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

05:00

Snimak incidenta koji je zaprepastio Srbiju: Huligan utrčao na teren i brutalno premlatio golmana (16)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track