VLADAN SEKIROM PRESUDIO BRATU: Bio neuračunljiv kad ga je ubio, mora na psihijatrijsko lečenje
Foto: Kurir/M.S., Facebook

VLADAN SEKIROM PRESUDIO BRATU: Bio neuračunljiv kad ga je ubio, mora na psihijatrijsko lečenje

Crna Hronika -

Viši sud u Nišu je Vladanu Vaciću (47) danas izrekao meru lečenja i čuvanja u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu čime je okončana pravna sudbina ovog Nišlije koji je ubio svog brata, 7. aprila ove godine i to u stanju neuračunljivosti sa 14 udaraca sekirom.

Sudija Miško Radivojević je rekao da osumnjičeni boluje od progresivne šizofrenije tako da bi u suprotnom bio optužen za teško ubistvo. Sve se dogodilo 7. aprila ove godine kada su se dvojica braće posvađali oko nabavke nekih namernica tako da je prvo došlo do koškanja, a onda je Vladan uzeo sekiru i ubio brata.

- Iako je bilo predloga da budete smešteni u Psihijatrijskoj bolnici u Toponici kod Niša, to za sada nije moguće po zakonu. Sada niste osuđeni jer ste u trenutku izvršenja krivičnog dela bili neuračunljivi, a nesumnjivo je da ste izvršili ovo krivično delo - rekao je Radivojević.

Na sudu je objašnjeno da je njegov brat imao 14 povreda od udaraca sekirom i to na podlaktičnom, nadlačtičnom delu ruke, vratu, ramenu, povrede noge kao i četiri udaraca po glavi koje su izgleda bile kobne, a koji se takođe lečio od mentalnog oboljenja.

Odbrana Vladana Vacića je predložila da se delo prekvalifikuje kao ubistvo na mah, što znači u afektu, ali je rečeno da je to opovrgnuto kroz navode u psihijatriskom veštačenju.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja