ŽENA AKTIVIRALA BOMBU I DIGLA "ŠKALJARCA" U VAZDUH!? Šahovića supruga prepoznala po TETOVAŽAMA, motiv ubistva NEPOZNAT
Foto: Privatna arhiva, Kurir

2 GODINE OD ZLOČINA

ŽENA AKTIVIRALA BOMBU I DIGLA "ŠKALJARCA" U VAZDUH!? Šahovića supruga prepoznala po TETOVAŽAMA, motiv ubistva NEPOZNAT

Crna Hronika -

Pre dve godine nepoznati egzekutor postavio je eksploziv ispod automobila Jasminka Šahovića, koga su istražitelji označili pripadnikom škaljarskog klana, a potom ga digao u vazduh u blizini kuće u Podgorici.

Zločin se dogodio 17. januara 2022. nakon što je Šahović izašao iz kuće, seo u kola, izašao na magistralni put iz uličice u kojoj je živeo sa porodicom dok ga je, kako se sumnja, egzekutor nadgledao i putem telefona aktivirao bombu koja je bila ispod njegovog sedišta. Nakon jake detonacije Šahović je odleteo u vazduh, a delovi automobila bili su svuda po putu. nepoznati počinilac ove likvidacije do danas nije identifikovan i pronađen.

ubijeni jasminko šahović i mesto uviđaja nakon detonacije koju je aktivirao nepoznati počinilac
ubijeni jasminko šahović i mesto uviđaja nakon detonacije koju je aktivirao nepoznati počinilacfoto: Privatna arhiva, Kurir

- Sumnja se da je napadač neko vreme pratio Šahovića i da je znao njegovo svakodnevno kretanje. Takođe, postoji mogućnost da je dan pre ubistva egzekutor došao do njihove porodične kuće i stavio eksplozivnu napravu na vozačevo sedište i čekao trenutak kada će žrtva sesti opet u kola - podseća izvor i dodaje:

- Kobnog jutra Šahović je bio sam u kolima, a ubica je najverovatnije kako ne bi nekog drugog povredio aktivirao bombu u trenutku kada na cesti bukvalno nije bilo drugih vozila. Šahovićevo telo od siline detonacije izletelo kroz šoferšajbnu, a nakon eksplozije ulicom su odjekivali meci koje je aktivirala eksplozija, jer je ubijeni kod sebe imao pištolj.

uviđaj nakon jake detonacije koju je izazavao nepoznati počinilac
uviđaj nakon jake detonacije koju je izazavao nepoznati počinilacfoto: Kurir

Nakon detonacije, napadač je pobegao u nepoznatom pravcu i za njim crnogorski istražitelji i dalje tragaju s obzirom da osumnjičena osoba nije ostavila neki trag ili dokaz. Jedini trag koji imaju istražitelji jeste sa mesta zločina gde je pronađen DNK koji bi trebalo da bude ključni dokaz i trag koji vodi do ubice.

- Na mestu likvidacije nađen je opušak od cigarete bele boje. Detaljnom analizom utvrđeno je da se na opušku nalazi biološki materijal osobe ženskog pola, što istražitelje navodi na zaključak da je, još uvek, neidetifikovana žena umešana u zločin - podseća naš izvor i dodaje:

- Nije utvrđen identitet osobe čiji je opušak pronađen, a izolovani DNK trag se ne poklapa ni sa jednim tragom koji se nalazi u postojećoj bazi podataka crnogorske policije. I dalje se radi na utvrđivanju identiteta ženske osobe koja je bacila popušenu cigaretu na mesto zločina i utrvđuje se njena tačna uloga, ali za sada se sumnja da ima veze sa nemilim događajem.

jasminko šahović i njegova supruga dragana šahović koja je u jednoj ispovesti za kurir opisala kezive detalje ubistva
jasminko šahović i njegova supruga dragana šahović koja je u jednoj ispovesti za kurir opisala kezive detalje ubistvafoto: Privatna arhiva, Kurir

Odbukcioni nalaz pokazao je da je detonacija "škaljarcu" raznela noge i levu šaku. Navodno su utvrđeni višestruki prelomi obe butne kosti, jedno stopalo je od ekpslozije odvojeno od ostatka tela. Šahović je u trenutku eksplozije imao alkohola u krvi. Supruga Dragana Šahović ranije je dala ispovest za Kurir gde je detaljno ispričala kako je saznala za eksploziju, kao i o njegovim vezama sa klanovima. Supruga je tada, kako je opisala prepoznala po tetovažama.

Motiv likvidacije Šahovića još uvek nije utvrđen, a istražitelji iz Crne Gore su naveli da je on bio pripadnik škaljarskog klana, pa se sumnja da je on još jedna žrtva u ratu dva zavađena kotorska klana - škaljarskog i kavačkog.

Bonus video:

03:16

ŠKALJARAC UBIJEN PRED OČIMA DETETA ZBOG JEDNE ZABLUDE? Spasić: Moguće da je po sredi porodična osveta, izjava supruge indikativna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track