Pušten i najstariji Jankovićev sin Damijan
Foto: 24.ur.com

Pušten i najstariji Jankovićev sin Damijan

Crna Hronika -
Posle dobrih sedam časova pretresa u sedištu firme Elekta inženjering, policajci su u četvrtak uveče oko 19.15 časova otišli a pred novinare izašao je Damijan Janković.

LJUBLJANA – Posle četvrtkovog spektakularnog privođenja gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića i njegove dvojice sinova Jure i Damijana oni su posle višečasovnog pregeda i pretresa kuća i prostorija raznih firmi oni su pušteni na slobodu.

Posle dobrih sedam časova pretresa u sedištu firme Elekta inženjering, policajci su u četvrtak oko 19-15 časova iz zgrade firme odneli više kartonskih kutija zaplenjenog materijala.

Kada je poslednji policijski automobil zamako pred okupljenje noovinare u pratnji svog advokata Milana Krstića izašo je najstariji sin Zorana Jankovića, Damijan koji je na rečima bio veoma škrt.

Damijan je rekao da istragu ne želi komentarisati i nije hteo da kaže šta je policija odnela sa sobom, ali je naglasio da su policajci bili veoma korektni i dodao da je za njega dan bio veoma srećan, jer mu se rodila ćerka.

nače najpoularnija komercijalna televizija u sloveniji objavila je nezvaničnu informaciju da je zapravo Damijan dočekao rođenje svoje kćerke, a posle porođaja je u pratnji policije otišao do firme Elekta.

Osim famije Janković policija je privela nekadašnju Jankovićevu zamenicu Jadranku Dakić, prvog čoveka Energoplana Zlatka Srako i direktora Gradisa Grupe G Uroša Ogrina.

Kriminalistička policija danas je nastavila ppregled zaplenjenog materijala, koji je zaplenjen u pretresima koji se odnosi na sporno finasiranje sportskog kompleksa Stožice.

Po rečima pomoćnika Policijske uprave Roberta Črepinka policija će nastaviti istragu prodaje zemljišta, koje nisu u vezi sa projektom stožice, a istražuju se i tokovi novca koja su preduzeća upletenih imala sa inostranstvom.

Novi v.d. generalnog direktorata policije Karol Turk na svečanoj primopredaji dužnosti rekao je da će u slučaju Stožice ubrzo predati krivične prijave, objavili su slovenački mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track