O ĆERKAMA NIJE BRINULA, SAD JOJ PRETI ROBIJA Umesto u školi, bile na ulici! Tužilaštvo u Beogradu predlaže da se majka ovako kazni
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

O ĆERKAMA NIJE BRINULA, SAD JOJ PRETI ROBIJA Umesto u školi, bile na ulici! Tužilaštvo u Beogradu predlaže da se majka ovako kazni

Crna Hronika -

Okrivljena majka nije preduzela nijednu meru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dve maloletne kćeri

BEOGRAD - Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv P.B (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila dva krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica tako što je od 2018. pa do kraja 2021, kao roditelj, grubim zanemarivanjem zapustila svoje dve maloletne ćerke, rođene 2008. i 2011. godine.

Iako je bila dužna da se o njima stara, ona nije o svojim ćerkama vodila računa i nije brinula o njima, nije ih negovala već je dozvolila da žive u nehigijenskim uslovima.

Nisu nastavile ni započeto školovanje, nije vodila računa o njihovom zdravstvenom stanju, a često su boravile na ulici i bile izložene opasnosti.

Okrivljena majka nije preduzela nijednu meru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dve maloletne kćeri, iako je o tome bila obaveštena od svoje ćerke.

Zbog toga se se protiv A.S., emotivnog partnera okrivljene, vodio postupak pred Višim sudom u Beogradu. Majka je presudom u Pančevu 2022. godine potpuno lišena roditeljskog prava u odnosu na obe ćerke.

Tužilaštvo je predložilo da je Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivom i osudi je na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci.

Kurir.rs/J.S.

Bonus video:

01:21

DOKLE JE STIGAO SLUČAJ MIROSLAVA MIKE ALEKSIĆA: Prvostepeni postupak moguć već za tri meseca? (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track