ŠOK NA HORGOŠU! Vozač carinicima rekao da nema šta da prijavi, a onda ugledali OBJEKAT PREKRIVEN NAJLONOM - usledila DRAMA (FOTO)
Foto: Shutterstock

ŠOK NA HORGOŠU! Vozač carinicima rekao da nema šta da prijavi, a onda ugledali OBJEKAT PREKRIVEN NAJLONOM - usledila DRAMA (FOTO)

Crna Hronika -

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili pokušaj da se iz zemlje na prikolici izveze neprijavljeni oldtajmer marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine.

Automobil je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi sa prikolicom domaće registracije koji se iz Srbije uputio ka Švedskoj, prevozeći natovareno vozilo obavijeno najlonom.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač kombija je odgovorio da nema.

1 / 6 Foto: Carina Srbije

Detaljnom kontrolom koja je usledila utvrđeno je da se ispod najlona na prikolici nalazi oldtajmer kabriolet švedskih registarskih oznaka marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine, što znači da je reč o stranoj robi koja nije bila prijavljena.

Pritom, vozač u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov kako za upravljanje, tako i za prevoz vozila sa stranim tablicama na prikolici.

Automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, kada će biti poznata dalja sudbina ovog 72 godine starog oldtajmera.

Bonus video:

00:33

Horgoš, akcija policije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja