ŠOK DETALJI! OVO JE MOGUĆI MOTIV KASAPLJENJA SRBINA U BEČU: Jezivo ubistsvo povezano s drogom vrednom TRI MILIONA EVRA?
Stan u kom se dogodio zločin, Foto: Printscreen/Kronen Zeitung, Shutterstock

Austrija

ŠOK DETALJI! OVO JE MOGUĆI MOTIV KASAPLJENJA SRBINA U BEČU: Jezivo ubistsvo povezano s drogom vrednom TRI MILIONA EVRA?

Crna Hronika -

Austrijski istražitelji ne isključuju mogućnost da je ubistvo našeg državljanina, koji je zverski mučen u stanu s marihuanom, povezano s grupom uhapšenom u januaru

Ubistvo državljanina Srbije koji je pronađen masakriran u jednom stanu u Beču dovodi se u vezu s jednim hapšenjem i zaplenom droge vredne tri miliona evra nekoliko meseci pre ubistva! Kako prenose mediji, stan u kom je pronađeno njegovo telo bez ekstremiteta, prema sumnjama policije, korišćen je za uzgajanje marihuane.

Jedan pravac

- Jedan od pravaca istrage je i da je ovo mafijaško ubistvo povezano s nedavnim hapšenjem narko-klana koji su činili državljani Bosne i Hercegovine i Srbije optuženi za proizvodnju i distribuciju 300 kilograma suvog cveta kanabisa, čija je vrednost na crnom tržištu procenjena na tri miliona evra. Sedmorica su u pritvoru - prenose austrijski mediji.

Oni navode da se sumnja da je grupa na teritoriji Beča delovala od 2018. godine i da je tada identifikovano 12 osumnjičenih, od kojih je sedmoro, starosti od 28 do 48 godina, uhapšeno.

Vrata stana u kom je ubijen Srbin
Vrata stana u kom je ubijen Srbinfoto: Printscreen/Kronen Zeitung

- Hapšenje se dogodilo sredinom decembra prošle godine. Otkriveni su i stanovi u kojima su skrivali drogu - navode oni i podsećaju da je policija, navodno, i sada upala u stan u kom je pronađen leš Srbina prateći trag droge. Izvor iz istrage je otkrio da "sve ukazuje na egzekuciju s potpisom balkanske mafije".

Podsetimo, policija je u stanu zatekla jeziv prizor. Telo muškarca pronađeno je u tuš-kabini, a pored nje je pronađena i stolica na kojoj je verovatno mučen pre nego što je ubijen. Navodno je unakažen, odsečene su mu ruke i noge, koje su otkrivene u drugim prostorijama.

- Odsečeni su mu i prsti, a u stanu su pronađeni i najloni, kao i kompletna oprema za kasapljenje i uništavanje tragova. Pronađena su i dokumenta, kao i marihuana, ali niko nije zatečen u stanu - otkrili su izvori iz istrage.

Kasapljenje tela

Kako navode, policija veruje da su ubice planirale da skroz iskasape telo i otarase ga se, ali da se verovatno dogodilo nešto zbog čega su odlučili da samo pobegnu i u stanu ostave telo, ali i drogu.

Identifikacija Još nije potvrđeno ko je ubijeni Inače, u stanu su pronađena dokumenta trojice Srba. - U stanu su nađena dokumenta na ime A. J., L. R. i Ž. J. Svi su sa šireg područja Beograda i u Srbiji nemaju krivične dosijee - otkrio je izvor Kurira. Obdukcija je pokazala da je muškarac najpre isprebijan i izboden nožem, a da su mu potom odsečeni prsti. - Sve ukazuje da je žrtva mučena pre nego što je ubijena. Čeka se DNK analiza, kako bi se utvrdilo ko je pokojni - prenose mediji.

Inače, komšije su navodno ispričale da je u stanu ranije živela žena i da su vrata bila obična drvena. Međutim, kad se uselio muškarac, zamenio ih je limenim, a svetlo je stalno bilo upaljeno.

- U poslednje vreme se često čula i buka iz stana - preneli su austrijski mediji izjave stanara zgrade u kojoj je policija u sredu zatekla jeziv prizor.

Doživotni zatvor Deksterova grupa mučila "izdajice" Austrijski mediji surovu likvidaciju povezali su i sa Dariom Đorđevićem zvanim Dekster, koji je godinama u Beču predvodio kriminalnu grupu. On je u decembru prošle godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog 333 pojedinačne akcije prodaje droge. - On je posebno pribegavao brutalnim metodama kad se osećao izdano od pripadnika svoje grupe. Razbijena kriminalna grupa na čijem je čelu bio Dekster jeste ogranak crnogorskog kavačkog klana - preneli su austrijski mediji, navodeći da se Đorđević žalio na doživotnu kaznu zatvora i da ona još uvek nije pravosnažna. Inače, Dekster je i na optužnici koju je beogradskog Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv vračarskog klana.

Bonus video:

00:53

Sprečen pokušaj krijumčarenja preko pola tone marihuane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track