U SUDNICI I RODITELJI UBIJENE DECE U RIBNIKARU: Imaće mogućnost da ispituju oca i majku dečaka-ubice! Poneli i papire sa pitanjima
Foto: Zorana Jevtić

Viši sud u beogradu

U SUDNICI I RODITELJI UBIJENE DECE U RIBNIKARU: Imaće mogućnost da ispituju oca i majku dečaka-ubice! Poneli i papire sa pitanjima

Crna Hronika -

Roditelji dečaka-ubice koji je 3. maja ubio devetoro dece i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar" danas će u Višem sudu u Beogradu izneti svoju odbranu.

Glavni javni tužilac Nenad Stefanović, koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja stigao je ispred sudnice u kojoj će roditelji dečaka-ubice izneti odbranu. Njima će, kako smo najavili, potom i Više javno tužilaštvo da postavlja pitanja kao i sam glavni tužilac.

Kako Kurir saznaje sudsko veće Višeg suda u Beogradu koje vodi postupak protiv roditelja dečaka ubice donelo je odluku da prihvati predlog Višeg javnog tužilastva u Beogradu i dozvoli da roditelji ubijene dece u OŠ Vladislav Ribnikar 3. maja prošle godine budu prisutni u sudnici.

Podsetimo, tužilaštvo je podnelo predlog da oni ne budu saslušavani kao svedoci-oštećeni, kako bi mogli iz sudnice da prate iznošenje odbrana optuženih roditelja.

Roditelji će, nakon iznošenja odbrane moći okrivljenima da postavljaju pitanja, a mnogi su sa sobom poneli papire na kojima su ištampana pitanja koja će im postaviti.

U sudnici Višeg suda prvo će punomoćnici oštećenih da obrazlažu dokazne predmete i imovinsko pravni zahtev, nakon čega će okrivljeni izneti svoju odbranu.

Svi roditelji ubijene dece koji su došli u Viši sud u Beogradu prozvani su nakon kraće pauze i ušli su u sudnicu.

Na suđenju roditeljima dečaka-ubice određena je kratka pauza, a roditelji ubijene dece izašli su vidno potreseni i uzrujani, dok je majka dečaka sve vreme okružena advokatima, bez emocija ispred sudnice izbegavajući poglede sa drugim roditeljima.

1 / 13 Foto: Zorana Jevtić

Stigao je i otac Mare Anđelković, Sofije Negić, kao i majka Eme Kobiljski.

U sud je nešto posle 10 časova u pratnji advokata Borivoja i Irine Borović stigla i majka dečaka ubice. Za sada su stigli roditelji Adriane Dukić, Angeline Aćimović, Andrije Čikića i sestra Dragana Vlahovića.

Otac dečaka ubice, podsetimo, optužen je da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, a majka za delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njen DNK pronađen je na jednoj od čaura u školi.

Takođe, oštećeni i neutešni roditelji koji su u parničnom postupku tužili roditelje dečaka koji im je ubio najmilije završili su potresna svedočenja te se i u tom postupku na narednim ročištima očekuje da otac i majka dečaka - ubice iznesu svoje odbrane.

Više javno tužilaštvo u Beogradu tako je odustalo od ispitivanja roditelja kao oštećenih, da bi njihovo prisustvo bilo moguće dok okrivljeni iznose odbranu.

- Na prethodno ročište roditelji su došli noseći fotografije svoje dece, ali su čekali ispred sudnice - kaže izvor.

Dečak ubica je, podsetimo, stravičan zločin počinio iz dva očeva pištolja koja je nekoliko dana ranije, kako se sumnja, uz eo a potom kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Bonus video:

01:46

Vučić - Dečak na posebnom delu klinike za neuropsihijatriju, otac uhapšen, majka privedena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track