KURIR SAZNAJE! BRENINA KUMA IDE U ZATVOR: Osuđena kraljica estradne auto-mafije!
Brena i Tatjana Mioković, Foto: MUP/Instagram

specijalni sud

KURIR SAZNAJE! BRENINA KUMA IDE U ZATVOR: Osuđena kraljica estradne auto-mafije!

Crna Hronika -

Tatjana Mioković, kuma Lepe Brene, proglašena „kraljicom estradne auto-mafije", koja se optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu teretila da je s nevenčanim suprugom Zoranom Jankovićem i još šestoro okrivljenih učestvovala u trgovini skupocenim automobilima koji su ukradeni u inostranstvu, osuđena je pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu na dve godine i dva meseca zatvora, kao i novčanu kaznu od 300.000 dinara, saznaje Kurir.

Kumovi joj Brena i Boba
Kumovi joj Brena i Bobafoto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Njen nevečani suprug, Zoran Janković osuđen je na šest godine i šest meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od milion dinara. Kako je za Kurir potvrđeno i iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni su i ostali optuženi koji su bili obuhvaćeni optužnicom.

Ponovo uhapšen

Boško Tarajić koji je pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu osuđen na pet godina i četiri meseca zatvora, kao novčanu kaznu od pola miliona dinara, kako je Kurir pisao, 9. januara ove godine je ponovo uhapšen po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu. Lisice su mu u januaru stavljene zbog istog krivičnog dela, odnosno zbog sumnje da je bio pripadnik jedanaestočlane kriminalne grupe koja je krala automobile na teritoriji Evropske unije i prepravljala ih u Srbiji.

Optuženi Milan Jarić odlukom sudskog veća, kako saznajemo, prvostepenom presudom osuđen je na tri godine i osam meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 400.000 dinara, Boško Tarajić na pet godina i četiri meseca zatvora i novčanu kaznu od pola miliona dinara, Zoltan Molnar na dve godine i četiri meseca zatvora i kaznu od 100.000 dinara, Mladen Miščević i Ivan Ćirić na po tri godine i šest meseci zatvora i novčane kazne od po 300.000 dinara, a Goran Lovrić na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, takozvana estradna auto-mafija bila je optužena da je bila deo međunarodne kriminalne grupe koja je krala luksuzne automobile u inostranstvu, falsifikovala dokumenta za njih i prodavala ih u Srbiji, kao i za pranje novca.

Brena i Tatjana Mioković
Brena i Tatjana Mioković

- Optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal stupila je na pravnu snagu u julu 2016. a suđenje je počelo u decembru iste godine. Zoran Janković, nevenčani suprug Brenine kume tada je negirao navode optužnice, iskoristio priliku da uputi izvinjenje supruzi, ali je i javno pomenuo njihovo druženje sa Brenom i njenim suprugom, bivšim teniserom Bobom Živojinovićem - podseća sagovornik Kurira.

Janković, koji je sada osuđen na šest i po godina zatvora, podsetimo, tada je ispričao da su on i supruga bili u gostima kod Brene i Bobe, kada je preuzeo "mercedesa" koji se pominjao u optužnici.

- Bili smo u gostima kod Brene i Bobe dva dana, na proslavi, ali se ne sećam tacno šta su slavili. Tada me je pozvao vlasnik „mercedesa A klase", i ja sam istrčao da se na brzinu vidimo u Breninoj ulici. Rekao mi je da ima automobil i da hoće da ga ocarini da bi njegova žena mogla da ga vozi. Kada smo krenuli od Brene i Bobe preuzeo sam taj automobil na jednoj pumpi. Čovek mi je dao kovertu s papirima i ključevima. U kolima je bila i saobraćajna za taj automobil - rekao je on tvrdeći tada pred sudom da njegova supruga nije imala ulogu „čistača" koji je trebalo da mu dojavljuje ukoliko na putu bude policije. Navode optužnice, po kojoj ih je sud osudio, negirala je i kraljica estradne auto-mafije. - Goca Božinovska je imala BMW koji se meni svideo. Isti takav kupila sam preko interneta i nikakvih problema s njim nije bilo. Platili smo traženu cenu za njega - ispricala je pred sudom Tatjana Mioković tvrdeći da nije bila član kriminalne grupe.

.

Bonus video:

02:11

LEPA BRENA HTELA DA ODUSTANE OD KARIJERE: Za mladu i zgodnu devojku postoje 2 ishoda! Otkrila sve o iskušenjima u kojima se našla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja