29 PUTA OSUĐIVAN I PONOVO IZVRŠIO KRIVIČNO DELO: Nepopravljiv je! Tužilac traži 55 meseci zatvora za direktora sa Novog Beograda
Foto: Kurir/S.U.

29 PUTA OSUĐIVAN I PONOVO IZVRŠIO KRIVIČNO DELO: Nepopravljiv je! Tužilac traži 55 meseci zatvora za direktora sa Novog Beograda

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv okrivljenog Z.M. (59) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo "poreska utaja", koje je izvršio u svojstvu direktora privrednog društva sa sedištem na Novom Beogradu.

Okrivljeni je u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, dao lažne podatke o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza, nije podnosio PDV prijave i poresku obavezu za porez na dodatu vrednost nije iskazao u poslovnim knjigama privrednog društva i nije platio porez na dodatu vrednost u ukupnom iznosu od 2.430.900,67 dinara.

Imajući u vidu da je okrivljeni 29 puta pravnosnažno osuđivan, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 7 meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara.

Kurir.rs/Telegraf

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track