PRESUDE VIŠEG SUDA U BEOGRADU
Foto: Petar Aleksić

PRESUDE VIŠEG SUDA U BEOGRADU

Crna Hronika -

PRESUDA P3 28/19

U IME NARODA VIŠI SUD U BEOGRADU i to sudija Slobodan Keranović, kao sudija pojedinac, u parnici tužilje Zorice Gemović iz Beograda, koju zastupa Stefan D. Stojkov, advokat iz Beograda, protiv tuženih Adria media group doo, Beograd, čiji je zakonski zastupnik Igor Žeželj, Rajka Nedića iz Beograda i Jelene Ivić, novinara Beograd, koje zastupa Aleksandar Petrović, advokat iz Beograda, po glavnoj javnoj raspravi zaključenoj dana 05.04.2022. godine, doneo je sledeću

PRESUDU

I DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužilje Zorice Gemović iz Beograda pa se OBAVEZUJE tuženi Adria media group doo Beograd, drugotuženi Rajko Nedić, odgovorni urednik dnevnog lista Kurir i odgovorni urednik portala "Kurir.rs" i trećetužena Jelena Ivić novinar u Kuriru i na portalu "Kurir.rs", da tužilji solidarno naknade nematerijalnu štetu nastalu povredom prava na privatnost u iznosu od 50.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 05.04.2022. godine pa do isplate, sve u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude, pod pretnjom izvršenja.

II DELIMIČNO SE ODBIJA KAO NEOSNOVAN tužbeni zahtev tužilje Zorice Gemović iz Beograda kojim je tražila da sud obaveže tužene Adria media group doo, Beograd, drugotuženog Rajka Nedića i trećetuženu Jelenu Ivić, da tužilji solidarno naknade pricinjenu nematerijalnu štetu nastalu u ime povrede prava na privatnost u iznosu od još 50.000,00 dinara preko dosuđenih 50.000,00 dinara, a do traženih 100.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 05.04.2022. godine pa do konačne isplate.

III ODBIJA SE KAO NEOSNOVAN tužbeni zahtev tužilje Zorice Gemović kojim je tražila da sud obaveže tužene da tužilji solidarno naknade nematerijalnu štetu nastalu usled pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda u iznosu od 150.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja pa do konačne isplate.

IV ODBIJA SE KAO NEOSNOVAN tužbeni zahtev tužilje Zorice Gemović kojim je tražila da sud obaveže tužene da tužilji solidarno naknade pričinjenu nematerijalnu štetu nastalu usled pretrpljenog straha u iznosu od 150.000,00 dinara.

V ODBIJA SE KAO NEOSNOVAN tužbeni zahtev tužilje Zorice Gemović kojim je tražila da sud obaveže tužene da tužilji solidarno naknade materijalnu štetu nastalu usled izmakle koristi u iznosu od 100.000,00 dinara.

VI ODBIJA SE KAO NEOSNOVAN tužbeni zahtev tužilje Zorice Gemović kojim je tražila da sud obaveže drugotuženog Rajka Nedića da u smislu člana 90 Zakona o javnom informisanju i medijima objavi presudu kojim je izrečena obaveza naknade štete bez ikakvog komentara i bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju dnevne štampe i drugom narednom izdanju internet portala "Kurir.rs".

VII Svaka stranka snosi svoje troškove postupka.

VIII ODBIJA SE KAO NEOSNOVAN zahtev tužilje Zorice Gemović za oslobađanje od plaćanja troškova postupka - sudskih taksi.

PRESUDA P3 247/23

U IME NARODA VIŠI SUD U BEOGRADU i to sudija Slobodan Keranović, kao sudija pojedinac, u parnici tužilje Zorice Gemović z Beograda, koju zastupa Stefan D. Stojkov, advokat iz Beograda, protiv tuženih Adria media group doo, Beograd, čiji je zakonski zastupnik Igor Žeželj, Rajka Nedića i Jelene Ivić, koje zastupa Aleksandar Petrović, advokat iz Beograda, po glavnoj javnoj raspravi zaključenoj dana 05.04.2022. godine, doneo je sledeću

PRESUDU

I USVAJA SE tužbeni zahtev tužilje Zorice Gemović iz Beograda pa se OBAVEZUJE drugotuženi Rajko Nedić odgovorni urednik dnevnog lista Kurir i portala "Kurir.rs", da objavi uvod i izreku presude kojim je izrečena obaveza naknade štete tužilji, bez ikakvog komentara i bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju dnevne štampe i drugom narednom izdanju internet portala "Kurir.rs".

II Tužilja i tuženi Adria media group doo Beograd, Rajko Nedić snosiće svako svoje troškove postupka.

III OBAVEZUJE SE tužilja da trecetuženoj Jeleni Ivić naknadi troškove postupka u iznosu od 227.250,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom.

IV ODBIJA SE KAO NEOSNOVAN zahtev tužilje Zorice Gemović iz Beograda za oslobađanje od plaćanja troškova postupka - sudskih taksi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja