ODLOŽENO SUĐENJE DRAKULI: Evo zašto "vračarca" nisu iz zatvora doveli u Palatu pravde!
Foto: Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

ODLOŽENO SUĐENJE DRAKULI: Evo zašto "vračarca" nisu iz zatvora doveli u Palatu pravde!

Crna Hronika -

Suđenje Marku Drakuli, Marjanu Dimitrijevskom i Nemanji Milutinoviću osumnjičenima za više krivičnih dela, u Višem sudu u Beogradu danas je odloženo iz razloga što Milutinović nije doveden iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Marko Drakula
Marko Drakulafoto: Privatna Arhiva

Kako je rečeno na suđenju, iz zatvora su poslali dopis da nemaju dovoljno službenih vozila, kao ni pripadnika obezbeđenja kako bi sproveli okrivljenog do Palate pravde.

Podsetimo, trojici okrivljenih se sudi za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine.

Ova krivična dela vezuju se, inače, za pokušaj trovanja cijanidom vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok je bio u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu 2019. godine, a dok mu je tadašnja partenrka išla u posetu.

Jovan Vukotić
Jovan Vukotić foto: Prinstcreen

Marko Drakula je, inače, u odvojenom predmetu osumnjičen za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića bombom i za to mu se sudi sa vračarskom grupom u Specijalnom sudu. Drakula je i sin poznatog muzičara Nebojše Drakule, frontmena grupe "Direktori".

Suđenje Drakuli i dvojici optuženih odloženo je za 15. april.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track