UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Evropsko udruženje MEDEL zloupotrebljeno za lične obračune sa članovima UST
Udruženje sudija i tužilaca Srbije, Foto: Udruženje sudija i tužilaca Srbije

saopštenje

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Evropsko udruženje MEDEL zloupotrebljeno za lične obračune sa članovima UST

Crna Hronika -

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) saopštilo je da smatra da je razočaravajuće to što strukovna organizacija, Evropsko udruženje sudija i tužilaca za slobodu i demokratije (MEDEL), "izvodi paušalne zaključke i izdaje saopštenja o funkcionisanju srpskog pravosuđa samo na osnovu informacija koje već 20 godina dobija isključivo od jednog strukovnog udruženja".

- Pored toga, zabrinjavajuće je što ova strukovna organizacija daje sebi za pravo da ocenjuje i meša se u rad i funkcionisanje samostalnih institucija suverene države - navodi se u saopštenju Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

UST je, kako se dodaje, stava da je MEDEL zloupotebljen od strane jednog strukovnog udruženja zarad obračuna sa konkurentskim udruženjima u Srbiji, a pored toga i ličnih obračuna sa članovima UST.

- U cilju sprečavanja razaranja institucija i narušavanja ugleda tužilaštva, UST poziva predstavnike MEDEL-a na razgovor sa predstavnicima UST o svim pitanjima koja smatra spornim - navodi se i dodaje da Udruženje sudija i tužilaca Srbije proisteklo je iz Udruženja sudskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, osnovanog 2012. godine.

- Ovo udruženje danas okuplja oko 700 sudija i tužilaca, tako da su krajnje maliciozne tvrdnje kojima MEDEL insiunira da je reč o GONGO udruženju - zaključuje se u saopštenju Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track