KURIR SAZNAJE! BRAĆA IZ SRBIJE UHAPŠENA U DANSKOJ: Novac od droge i oružja ZAKOPALI NA IMANJU MAJKE!
Foto: EPA

novi detalji akcije

KURIR SAZNAJE! BRAĆA IZ SRBIJE UHAPŠENA U DANSKOJ: Novac od droge i oružja ZAKOPALI NA IMANJU MAJKE!

Crna Hronika -

Velikoj akciji policije i Javno tužilaštvo za organizovani kriminal uhapšeno je troje osumnjičenih na teritoriji Srbije P.D, D.P. i A.S, dok su ranije dvojica Srba braća M.M. i M.M. uhapšena u Danskoj, a kako Kurir saznaje, deo novca za koji se sumnja da potiče od krivičnih dela, pronađen je zakopan na posedu majke ove braće!

Oni se terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

- Pripadnici ove organizovane krminalne grupe su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Republike Srbije i Kraljevine Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Kraljevine Danske - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine opojne droge kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Kraljevine Danske, osumnjičeni su prema navodima krivične prijave, slali autobusima danskog autoprevoznika „Top turist“ u Republiku Srbiju gde su osnovali Privredno društvo „Fabula arte“ iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije.

- Deo novca su držali ili lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11.989.000 danskih kruna (1.598.533,33 evra) i 618.384 evra sa znanjem da imovina potiče iz kriminlane delatnosti - navodi se.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilšatvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani, dok je jedna žena, osumnjičena N.D. nedostupna državnim organima.

Bonus video:

01:34

VELIKA AKCIJA U BEOGRADU, PALA NARKO-GRUPA: Srbi švercovali drogu iz Južne Amerike, brodovima transportovali 324 kg KOKAINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja