IZNAJMILI PORŠE, BENTLI I MERCEDESE OD RENT-A-KARA PA IH PRODALI: Uhapšena dvojica zbog 12 luksuznih tuđih automobila
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić, NetCarShow.com

kurir saznaje

IZNAJMILI PORŠE, BENTLI I MERCEDESE OD RENT-A-KARA PA IH PRODALI: Uhapšena dvojica zbog 12 luksuznih tuđih automobila

Crna Hronika -

Dvojica muškaraca iz Beograda i Aranđelovca S.B. i M.M. uhapšena su danas zbog sumnje da su u toku prošle godine 12 luksuznih automobila, koje je od firme “Primero rent a kar” iznajmila firma “Dimnikar”, dalje prodavali fizičkim licima, saznaje Kurir.

Kako naš izvor otkriva, sumnja se da su na ovaj način uhapšeni pribavili korist fizičkim licima i istovremeno za oko 150 miliona dinara oštetili rent-a-kar firmu. - U pitanju su vozila: GLE coupe 300, BMW X 6, BENTLI, MB GLC, GLE 400D, AUDI S6, PORŠE KAEN i druga - dodaje naš sagovornik.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP Srbije

Osumnjičeni će biti privedeni na saslušanje Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Sumnja se da su S.B. i M.M. kao odgovorna lica u firmi “Sirb kars” iz Aranđelovca, na osnovu prethodno uspostavljenog poslovnog odnosa sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” vozila iznajmljivali od “Primero rent – a kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

Na ovaj način rent-a-car firma je oštećena za više od 150 miliona dinara, ali joj je nakon otkrića ove zloupotrebe uz pomoć policije do sada vraćeno 11 vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja