PRVA ŽRTVA BELIVUKOVOG KLANA Goran mučen i ubijen u Ritopeku, kamionom prevezen u Surduk, usledio je UŽAS! Evo zašto je likvidiran
Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović/ Mondo

prošlo je 5 godina

PRVA ŽRTVA BELIVUKOVOG KLANA Goran mučen i ubijen u Ritopeku, kamionom prevezen u Surduk, usledio je UŽAS! Evo zašto je likvidiran

Crna Hronika -

Prema optužnici, prva žrtva kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bio je Goran Mihajlović (22), koji je otet na današnji dan pre pet godina, a tokom noći i ubijen.

Podsetimo, pripadnicima Belivukovog klana se sudi za sedam ubistava, otmice, trovinu drogom i oružjem kao i silovanje I. S. na stadionu Partizana.

Goran Mihajlović (22) brutalno je ubijen u kući strave u Ritopeku u noći između 1. i 2. aprila 2019, a potom njegovo telo spalila u vikendici u Surduku. Sva ostala ubistva, za koja su do sada osumnjičeni Belivuk, Miljković i ostali pripadnici klana, dogodila su se tokom 2020.

Goran Mihajlović, nestali Srbija
foto: Nestali Srbija

- Ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića, Zdravka Radojevića kao Lazara Vukićevića izvršena su u kući strave u Ritopeku, tokom 2020. Mihajlović je ubijen znatno ranije, nestao je 1. aprila 2019. i sumnja se da je iste noći i ubijen u Ritopeku. Međutim, za razliku od ostalih žrtava koje su u istoj kući, u tajnoj prostoriji kod garaže, mučeni, isečeni na komade a potom samleveni, Mihajlović je najverovatnije mrtav odvezen kamionom do Surduka, vojvođanskog mesta u kom su imali kuću koju su takođe koristili - objasnio je svojevremeno sagovornik Kurira.

Vozili ga kamionom

Prema njegovim rečima, jedan od pripadnika kriminalne grupe koji je učestvovao u zločinu, do detalja je opisao kako su telo mrtvog Mihajlovića zamotali u najlone, a potom u kamionu s peskom prevezli do vikendice okružene šumom.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Na prevaru su ga doveli u ruke Belivuku i Miljkoviću. U kući je tučen i mučen, vezan selotejp trakom a potom i otrovan. Osumnjičeni Nikola Spasojević, inače Miljkovićev kum, prethodno je kupio kamion koji su napunili peskom. Belivuk, Miljković, Spasojević i Vlade Draganić koji je i vlasnik kuće u Ritopeku, telo su smestili u kamion, prekrili ga peskom, natovarili i korišćene automobilske gume i ćumur i odvezli do Surduka - rekonstruisao je tada zločin sagovornik Kurira.

Kako navodI, Spasojević je vozio kamion, a Belivuk i Miljlković su "golfom" išli ispred njega, najverovatnije da bi ispratili da usput nema policije koja bi mogla da ih zaustavi i pronađe telo u kamionu.

- Kada su stigli u vikendicu, založili su gume i ćumur, polili benzinom koji su poneli sa sobom i spalili telo na lomači. Veći deo je izgoreo, ali ostatke koje nisu sagoreli, macolom je Belivuk isitnio. Potom su sve spakovali u džakove, vratili ih u kamion i odvezli se do Pupinovog mosta i ostatke bacili u Dunav - objasnio je sagovrnik Kurira do kojih se informacija došlo tokom istrage.

1 / 13 Foto: Privatna Arhiva

Prema njegovim rečima, istražitelji sumnjaju da je tek posle zločina nad Mihajlovićem, kriminalna grupa došla na ideju da žrtve melje u kući u Ritopeku.

Verica P, komšinica Belivukovog klana u Surduku, svedočila je na suđenju, jer je bila očevidac, iako tada nije znala da se odigrava zločin.

Svedok-okrivljeni Nikola Spasojević je do detalja ispričao svoju ulogu u ubistvu Mihajlovića i tada je spomenuo šta mu je Belivuk tada rekao o komšinici.

- Sekao sam drveće i grane kako bi vatra bila što jača. To je trajalo do kasno uveče. Pre nego što će se smračiti, komšinica sa desne strane, koja ili živi u toj susednoj vikendici ili je samo svratila, u jednom momentu je prišla ogradi. Ja sam se nalazio iza šupe, blizu te ograde, gde sam čuo da Veljko (Belivuk prim. aut.) razgovara sa tom gospođom. Posle određenog vremena, prestaje da priča sa njom, vraća se i komentariše: "Da je prišla bliže, morali bismo i nju!" - ispričao je Spasojević.

Nestanak prijavljen posle nedelju dana

Podsetimo, nestanak Gorana Mihajlovića porodica je prijavila sedam dana nakon što ga je supruga videla poslednji put. Na parkingu na Novom Beogradu pronađen je njegov "porše", ali se o njemu ništa nije znalo do pre nekoliko dana.

- Sumnja se da je motiv otmice i ubistva Mihajlovića navodno laboratorija za proizvodnju sintetičke droge. Postoje dokazi da je Belivuk, dok su mučili Mihajlovića, tražio da mu preda mašine za pravljenje ekstazija. Interesantno je da Mihajlović nije pripadao suprotstavljenoj ekipi, već da je navodno bio blizak sa pojednim saradnicima klana - dodaje sagovornik iz istrage.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track