"ZA MONSTRUME SMRTNA KAZNA!" Dejanove komšije šokirane ubistvom Danke: "Čudna porodica!" Ispričali šta rade posle UŽASNOG ZLOČINA
Foto: Nemanja Nikolić

"ZA MONSTRUME SMRTNA KAZNA!" Dejanove komšije šokirane ubistvom Danke: "Čudna porodica!" Ispričali šta rade posle UŽASNOG ZLOČINA

Crna Hronika -

U selu Zlot odakle je jedan od dvojice osumnjičenih da su usmrtili malu Danku u Banjskom polju još 26. marta kada je njen nestanak uznemirio celu naciju i podigao na noge sve ljude dobre volje koji su pomogli u traganju za devojčicom, zavladao je sada muk i strah među meštanima.

Nakon razgovora sa ocem osumnjičenog Dejana, popričali smo i sa komšijom koji još uvek ne može da veruje da postoje ljudi koji su spremni na nešto ovako, a kako kaže, više ga je zaprepastila činjenica da iza surovog ubistva stoji njegov komšija.

- Ovako nešto mi još uvek ne dopire do mozga. Ne mogu da grešim dušu, u saobraćaju se svašta dešava, izleti dete na put i tako strada, ali nije mi jasno da čovek ne ustane da pomogne, nego učini nešto još gore. Smrtna kazna je za to, ništa drugo - naglasio je komšija porodice Dragijević.

Danka Ilić potraga, Dejan Dragijević
foto: Nemanja Nikolić

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da njegov komšija ikada ugleda slobodu, pored njega, i drugi meštani traže pravdu iako malu Danku niko ne može vratiti.

- Dejan je bio normalan čovek, radio je ali je voleo da popije. Nikada se nije ženio, živeo je tu sa roditeljima i bratom, niko od komšija nije imao problema sa njima koliko znam. Verujem da se niko ovome nije nadao, obojica koji stoje iza ovoga su očigledno monstrumi, šta drugo reći za njih. U pijanom stanju prvo sedaju za volan, udare nevino dete i umesto ovaj drugi da viče, da traži pomoć, da postupi ljudski, ništa od toga nije uradio, nego pomogao da surovo okončaju život devojčici, pa to je malo dete, i mačku da zgaziš, dužan si kao čovek da pomogneš, a tek ovo. Jezivo - kaže za Kurir meštanin Zlota.

Inače, komšinica koju smo sreli u povratku kaže za ovu porodicu Dejana Dragijevića da su u najmanju ruku, čudni. Kako nam je ispričala, jutros je prolazila pored njihove kuće kada je roditelje osumnjičenog videla kako sede i piju kafu - kao da se ništa ne dešava.

- Plačem od juče zbog malog deteta, a oni sede i piju kafu, kao da se sve dešava mimo njih, ja se njih sada plašim. Ne mogu da grešim dušu, ali gde vam je savest, ljudi, što sina niste na vreme vaspitali kako treba, da znaju da pomognu, a ne da ubijaju - vidno potresena i kroz suze ispričala je žena za Kurir.

Da podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su kolege iz JKP Vodovod i oni su 26. marta devojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno telo odvezli na deponiju gde su ga prvobitno bacili. Potraga traje od juče, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mesta. Janković i Dragijević inače su u sredu dovedeni na mesto zločina kako bi zajedno sa inspektorima rekonstuisali zločin i pokazali kako se tačno sve dogodilo, kao i mesto gde su bacili Dankino telo, a Kurir ih je ekskluzivno fotografisao.

Bonus video:

01:41

Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja