(VIDEO) PRVI SNIMCI OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO DANKE: Specijalci NAORUŽANI DO ZUBA ih sproveli sa lisicama na rukama i POGNUTIH GLAVA
Foto: Nemanja Nikolić

(VIDEO) PRVI SNIMCI OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO DANKE: Specijalci NAORUŽANI DO ZUBA ih sproveli sa lisicama na rukama i POGNUTIH GLAVA

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, dovezeni su vozilom marice iz borske policijske uprave.

Policijski automobil pod rotacijom u pratnji još dva vozila pristigla su ispred Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru posle 21 čas.

00:25

Dovedeni osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić

Dvojica pripadnika Uprave kriminalističke policije vodili su najpre jednog osumnjičenog, a za njim druga dvojica uveli su i drugog osumnjičenog, s tim da su obojica pristigli u prostorije tužilaštva radi saslušanja i to pognute glave.

Prilaz je sve vreme obezbeđivao veliki broj pripadnika policije. Kako saznajemo, osumnjičenima za ubistvo devojčice postavljeni su branioci po službenoj dužnosti.

01:31

OSUMNJIČENE ZA UBISTVO DANKE ILIĆ DOVELI U TUŽILAŠTVO: Marica stigla u Zaječar, počinje saslušanje Dragijevića i Jankovića

Kako Kurir saznaje, oni će biti saslušani u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Inače, njima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da su dvogodišnju devojčicu Danku Ilić iz Bora lišili života.

1 / 22 Foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su kolege iz JKP Vodovod i oni su 26. marta devojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno telo odvezli na deponiju gde su ga prvobitno bacili. Potraga traje od juče, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mesta.

Janković i Dragijević inače su u sredu dovedeni na mesto zločina kako bi zajedno sa inspektorima rekonstuisali zločin i pokazali kako se tačno sve dogodilo, kao i mesto gde su bacili Dankino telo, a Kurir ih je ekskluzivno fotografisao.

Načelnik UKP izneo nove detalje o ubistvu devojčice

Ninoslav Cmolić načelnik UKP-a je izneo nove detalje o ubistvu devojčice Danke Ilić, na osnovu priznanja osumnjičenih.

On je takođe izneo informacije i o osumnjičenima za ubistvo devojčice.

"Mi smo osumnjičenima odmah oduzeli automobile. Oni su bili saradljivi u početku. Nikad se nismo susretali sa takvim tipom ličnosti. To su ljudi iz siromašnih porodica, alkoholičari, po ceo dan rade i kod njih ne možete da vidite empatiju. Oni su išli sa posla, stali su u blizini kuće da uriniraju, krenuli su i posle 30-40 metara su udarili Danku s tim što vozač nije ni primetio da je udario, to je uočio suvozač. Izlazi, uzima dete ubacuje u zadnji deo automobila preko radne pumpe za izvlačenje vode i nastavljaju, mi po GPS-u vidimo da njihovo kretanje nije normalno", rekao je Cmolić, pa dodao:

"Oni su recimo 50-60 metara koja se prelazi za 29 sekundi, oni su prelazili 4-5 minuta sa određenim stajanjem. Jedina razlika u njiovim pričama je ko je udavio dete. Jer po njihovim pričama dete je bilo i dalje živo. Tu su počeli da prebacuju krivicu jedan na drugog ko je to uradio. Jedan je kasnije čuvao stražu, drugi je telo bacio na deponiju. To se desilo 26. marta, međutim deponija se pretraživala 30. marta.", rekao je.

Danka Ilić, deponija, Srđan Janković, Dejan Dragijević
foto: Nemanja Nikolić

"Kako je jedan rekao 27. marta je telo prebačeno na drugu lokaciju. Oni su razdvojeni, ali ne možemo nikako da dopremo do osumnjičenog da nam objasni gde je telo. Jedan od njih sad već postaje svestan pritiska javnosti i policije, a jedna od naših sumnji je da je nešto gnusno urađeno sa telom. To je takav profil ličnosti... IQ je nizak, nema empatije.", rekao je, pa nastavio:

"Imamo pomoć svih, ali još uvek ne možemo da nađemo telo. Nećemo spavati i naći ćemo telo sigurno, samo treba strpljenja. Njegova verzija priče je da ima blokadu i da ne može da se seti gde je telo. Pa se naprasno seti, odvede nas na lokaciju, mi pretražimo, pa on shvati da ipak to nije to. Imali su jednu komunikaciju telefonom i činjenica je da se njima priče poklapaju, da do detalja opisuju sve. Tragova krvi nema i tragova krvi nije ni bilo, dete nije krvarilo usled udarca", rekao je načelnik i dodao da su mislili da ih jedan od osumnjičenih "zavitlava".

Bonus video:

01:41

Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track