LAŽNA VEST O NAPADU NA INSPEKTORKU KOD KRALJEVA: Oglasio se MUP Srbije
Foto: Printscreen/MUP Srbije

LAŽNA VEST O NAPADU NA INSPEKTORKU KOD KRALJEVA: Oglasio se MUP Srbije

Crna Hronika -

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je vest koju je portal "Sandžak Danas" objavio pod naslovom "Teško pretučena inspektorka Amela Smajović dok je bila na zadataku" lažna i da je to još jedan primer obmanjivanja javnosti i grubog kršenja novinarske etike, navode iz MUP Srbije i dodaju:

"Posebno naglašavmo da Policijskoj upravi u Kraljevu nije prijavljen ni jedan događaj u kojem je učestvovala osoba sa imenom Amela Smajović, kao i da u MUP-u nije zaposlena, niti postoji osoba sa ovim imenom i prezimenom.

Takođe policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojno-medicinskoj akademiji nije primljena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje plasiranje netačnih i neproverenih informacija u javnost koje obmanjuju i uznemiravaju građane".

MUP Srbije poziva medije da ne pristupaju olako objavljivanju ali ni preuzimanju neproverenih informacija, a radi istinitog, pouzdanog i tačnog informaisanja javnosti provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije MUP-a.

Bonus video:

01:20

EPIDEMIJA LAŽNIH VESTI PREPLAVLJUJE INTERNET: Evo kako da prepoznate PROVERENE informacije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track