VOZIO SKORO 200 NA SAT I USMRTIO KUMČE ŠABANA ŠAULIĆA! Saslušan vozač mustanga (21), samo ove reči uputio porodici stradalog Marka
Foto: Printskrin / You Tube/CBS Chicago, Društvene mreže, PRINTSKRIN / YOU TUBE/FOX 31 CHICAGO

čikago

VOZIO SKORO 200 NA SAT I USMRTIO KUMČE ŠABANA ŠAULIĆA! Saslušan vozač mustanga (21), samo ove reči uputio porodici stradalog Marka

Crna Hronika -

Mladić Tijang Kim (21) iz Nortbruka, svojom bahatom vožnjom izazvao je nesreću u kojoj je 12. maja 2024. godine poginuo srpski tinejdžer Marko Niketić (17), usled čega je još dvoje mladih osoba u kritičnom stanju!

Kim je, podsetimo, hospitalizovan takođe odmah te večeri, kada je ustanovljeno da je prilikom nesreće, jedini on zadobio lakše povrede, odnosno slomljena mu je butna kost i dobio je blagi potres mozga, da bi nakon toga bio priveden u petak u večernjim satima. Mladiću je određen pritvor nakon saslušanja koje je održano juče, u subotu 18, a suđenje je zakazano za 24. maj!

Tijang Kim
foto: FOTO: PRINTSKRIN / YOU TUBE/FOX 31 CHICAGO

Vozio preko 300 km/h

Naime, dvadesetjednogodišnji mladić saslušan je juče pred sudom, a vlasti su nakon toga saopštile da je vozač mustanga bio pod dejstvom alkohola, kao i droge, te da je vozio u nekim trenucima brzinom od čak 200 milja na sat (preko 300 km/h) sa ugašenim farovima što je dovelo do jezive nesreće.

- Na snimku nadzorne kamere vidi se kako vozač mustanga juri ulicama Čikaga i to u tim momentima brzinom većom od 130 milja na sat. Nešto posle 23 sata, vidi se da je Kim ugasio svetla kada se kretao više od 120 milja na sat u zoni gde je dozvoljeno 35, nakon čega se zakucao u vozilo mercedesa u kojem je bio tinejdžer Marko Niketić - saopštile su vlasti.

Udes, auto
foto: Printskrin / You Tube/CBS Chicago

Optužbe

Tijang Kim (21) iz Nortbruka uhapšen je zbog ubistva iz nehata, kao i zbog vožnje pod uticajem alkohola i droge, nakon što je izazvao nesreću u kojoj je ubijen 17-godišnji učenik srednje škole.

Pored navedenih optužbi, dvadesetjednogodišnji mladić i vozač mustanga tereti se i za bezobzirnu vožnju, vožnju bez uključenih svetla, kao i zbog ugrožavanja saobraćaja usled nasilničke vožnje! On se, takođe, tereti i za prebrzu vožnju, kao i za nanošenje teških telesnih povreda.

Saslušani i roditelji

U zgradi krivičnog suda u Lejtonu, saslušani su, pored dvadesejednogodišnjeg mladića, i njegovi roditelji, koji su tom prilikom izjavili saučešće porodici stradalog mladića.

- Oni su šokirani, osećaju se užasno zbog ovog događaja, cela Kimova porodica, uključujući i njega, uputili su iskrene reči saučešća porodici Marka Niketića - rekao je Kimov advokat Džejms Hjun.

Marko Niketić
foto: Društvene mreže

Niketić je, podsetimo, te večeri stradao na licu mesta, hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt tinejdžera, dok su ostalih troje prevezli u obližnje bolnice. Devojka (16) koja je bila sa Niketićem u kolima i dalje je u kritičnom stanju, kako prenose američki mediji, kao i Kimov saputnik, koji je kasnije u razgovoru sa policijom potvrdio da je Kim bio za volanom mustanga koji je izazvao nesreću.

- Pored suvozača koji je potvrdio vlastima da je Kim upravljao vozilom kada je do nesreće došlo, takođe su ga identifikovala i druga dva svedoka. Mladić je optužen za vožnju pod dejstvom kanabisa, ali mu je izmereno i 0,088 odsto alkohola u krvi - piše u sudskim zapisima.

Bonus video:

00:15

Sudar na Ibarskoj kod Kraljeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track