Razbio komšiji glavu, a oslobodili ga

Leskovac

Razbio komšiji glavu, a oslobodili ga

Crna Hronika -
U obrazoloženju presude navodi se da je okrivljeni za isto krivično delo već pravosnažno osuđivan, pa je osuđen samo sa 30 hiljada dinara kod sudije za prekršaje, za remećenje javnog reda i mira

LESKOVAC – Bratislav Zdravković iz leskovačkog sela Vinarca je od dva udarca motikom u glavu dobio nagnječenje, potres mozga i prelom očnjaka, ali je Osnovni sud doneo u Leskovcu doneo oslobađajuću presudu za nasilnika, Zdravkovićevog komšiju.

U obrazoloženju presude, sa potpisom sudije Božidara Jankovića, navodi se da je okrivljeni za isto krivično delo već pravosnažno osuđivan, a nasilnik je, osuđen sa 30 hiljada dinara kod sudije za prekršaje, za remećenje javnog reda i mira.

„Bio sam tri dana van sebe, u nekjoj vrsti amnezije, a tri meseca sam bio fizički potpuno neupotrebljiv. I danas osećam posledice. Iz presude suda u Leskovcu može se zaključiti da se i isplati nekog motikom prebiti za 30 hiljada dinara“, očajan je Bratislav Zdravković.

Napad se dogodio 25. februara 2010. godine u Vinarcu, na očigled četrdesetak meštana, od kojih je desetak potvrdilo na sudu istinitost navoda Zdravkovićevog advokata.

Nasilju je predhodila rasprava meštana sa tuženim i oslobođenim komšijom, koji nije dozvoljavao bageristi da očisti zapušteni kanal pored njegove kuće.

Tuženi komšija nije imao svedoke, ali je tvrdio da je mlađeg komšiju samo odgurnuo motikom, te da se ovaj sapleo i pao u kanal.

Prema izjavama svedoka, Bratislav je pokušao da odobrovolji komšiju, ali je ovaj odgovorio motikom.Tužilaštvo Osnovnog suda u Leskovcu je najavilo žalbu Apelacionom sudu u Nišu na ovu presudu, objavio je portal jugmedia.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track