SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU POČINJE ISPOČETKA! Danas ponovo pred sudom zbog više UBISTAVA, OTMICA, SILOVANJA I TRGOVINE DROGOM!
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU

SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU POČINJE ISPOČETKA! Danas ponovo pred sudom zbog više UBISTAVA, OTMICA, SILOVANJA I TRGOVINE DROGOM!

Crna Hronika -

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, danas kreće ponovo ispočetka! Razlog što suđenje ozloglašenom klanu počinje iznova je taj što je Visoki savet sudstva doneo odluku da sudija Vinka Berahi Nikićević, koja je bila predsednica veća u postupku protiv organizovane kriminalne grupe, ode u starosnu penziju!

Veljko Belivuk i Marko Miljković
Veljko Belivuk i Marko Miljkovićfoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Nekadašnjoj predsednici sudskog veća u postupku protiv kriminalne grupe Belivuk - Miljković, sudijska funkcija prestala je da važi krajem aprila, a novi termini za nastavak suđenja ozloglašenoj kriminalnoj grupi su početkom ove nedelje, odnosno danas 17, pa potom 18. i 20. jun kada će se održati pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

- Beraha Nikićević u aprilu je navršila 65 godina, zbog čega je Visoki savet sudstva doneo takvu odluku, a prema zakonu, kada se promeni sudija, suđenje počinje ispočetka jer novi postupajući sudija mora da se u potpunosti upozna sa predmetom i svim dokazima, svedocima i okrivljenima - objašnjava izvor Kuria.

Marko Miljković i Veljko Belivuk
Marko Miljković i Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

Podsećanja radi, suđenje Belivuku zajedno sa drugim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe, traje već dve godine, a do sada je ispitano više svedoka koji su govorili o predmetima optužnice, kao i tri svedoka-saradnika.

- Prethodna suđenja je obeležilo čitanje Skaj prepiski i preslušavanje audio materijala, a u vezi sa ubistvima koja se klanu stavljaju na teret - kaže izvor Kurira.

Na poslednje održanom ročištu, sudija Beraha Nikićević donela je odluku da iz pritvora pusti okrivljene pripadnike Belivukovog klana, Nemanju Lakićevića, kojem je pritvor zamenjen kućnim pritvorom, i Aleksu Stošića, koji je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Međutim, po žalbi tužilaštva Apelacioni sud pomenutu odluku ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje, te je odlučeno da se obojica vrate u pritvor, da bi se na tu odluku žalili njihovi branioci, pa je Apelacioni sud odluku Višeg suda preinačio i odredio da se okrivljeni odmah puste iz pritvora, odnosno Lakućević u kućni pritvor.

Bonus video:

01:26

DRAMI NEMA KRAJA, OVO SU NAJBRUTALNIJI DETALJI SA SUĐENJA BELIVUKA! Nedić šokirao: Miljković ubio i zakopao bliskog rođaka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track