OSUĐEN ZBOG REVOLVERAŠKOG OBRAČUNA U KRNJAČI: Doneta odluka, Vladimiru 8 godina zatvora! Ovo su olakšavajuće okolnosti
Foto: Ana Paunković, Drustvene Mreže

prvostepeno

OSUĐEN ZBOG REVOLVERAŠKOG OBRAČUNA U KRNJAČI: Doneta odluka, Vladimiru 8 godina zatvora! Ovo su olakšavajuće okolnosti

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu danas je na osam godina zatvora prvostepeno osudio Vladimira Andrijanovića koji je optužen da je 15. oktobra 2022. godine ubio Nemanju Savića u beogradskom naselju Krnjača.

Presuda je donesena jednoglasno, a za počinjeno ubistvo, Andrijanović je dobio sedam godina, dok je za krivično delo neovlašćeno držanje i nošenje oružja osuđen na kaznu zatvora od dve godine. Međutim, izrečena mu je jedinstvena kazna od 8 godina zatvora.

Nemanja Savić
Nemanja Savićfoto: Drustvene Mreže

Takođe, sud je uzeo u obzir okolnost na strani okrivljenog gde se navodi činjenicu da je Andrijanoviću bila smanjena uračunljivost tokom ubistva, ali je istaknuto da je ipak bio svestan svog dela i posledice. Pored toga, uzeto je u obzir i to što je ubijeni Nemanja Savić doprineo sukubou, koji je doveo do njegove smrti, pišu Novosti.

Podsećanja radi, Savić je ubijen u oktobru u pucnjavi, kada ga je nakon juranjave kolima, ubio Vladimir Andrijanović, ispalivši nekoliko hitaca iz pištolja u beogradskom naselju Krnjača. Napadač je, kako je naveo u svojoj odbrani, pucao sa pet hitaca u žrtvu i to iz samoodbrane.

Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da su Vladimiru Andrijanoviću sposobnosti da shvati delo i upravlja svojim postupcima bile bitno smanjene, zbog afekta straha visokog intenziteta u kojem se nalazio.

- On je u životu imao i imaće zauvek nizak prag tolerancije, što znači da teže podnosi stresove i na njih brže reaguje nego neko drugi. Kada takvu ličnost stavimo u ovu situaciju kada se dogodio zločin i uzmemo u obzir i prethodne događaje, koji su uticali na njegovu reakciju, dobijemo afekat straha - objasnila je psihijatar Kecman na jednom od suđenja.

Bonus video:

02:03

Ubica Darka Geislera se presvukao na ulici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track