Uhapšen pljačkaš zlatare, posle dužeg bekstva

Uhapšen pljačkaš zlatare, posle dužeg bekstva

Crna Hronika -
Nikola L. je uhapšen u sredu, a osumnjičen je da je učestvovao u pljački požarevačke juvelirnice u maju ove godine

POŽAREVAC - Jedan od četvorice pljačkaša požarevačke juvelirnice "Magdalena" Nikola L. uhapšen je u Novom Sadu, posle višemesečnog bekstva, saopštila je policija.

Nikola L. je uhapšen u sredu, a osumnjičen je da je učestvovao u pljački požarevačke juvelirnice u maju ove godine. Zbog tog krivičnog dela, u kom je od radnika zlatare oteto četiri kilograma zlatnog nakita, u julu su uhapšeni Mladen G. (30) i Dejan L. (30).

Policija ima saznanja da je u pljački juvelirnice u Požarevcu učestvovao još jedan muškarac koji je od nedavno u zatvoru u Hrvatskoj, zbog razbojništva u Splitskoj banci.

Oni su osumnjičeni da su sa kacigama na glavi i maskirani, u ranim jutarnjim satima upali u juvelirnicu "Magdalena" i preteći oružjem, od radnika zlatare oduzeli nakit.

Tokom pretresa kuće Mladena G. i njegovog oca Nikole G. (61) iz Požarevca, policija je našla oko 2,5 kilograma ukradenog zlatnog nakita zakopanog u dvorištu.

U podrumu kuće, sakriven u uglju nađen je i automatski pištolj škorpion, za koji se sumnja da je korišćen u pljački. U šumi, u blizini Velike Morave, kod Ljubičevskog mosta policija je našla i zapaljen putnički automobil folksvagen koji su osumnjičeni koristili tokom pljačke. Policija je više puta osuđivanog Nikolu L, predala istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track