TUGA: Petre, što ostavi dečicu bez oba roditelja

TUGA: Petre, što ostavi dečicu bez oba roditelja

Crna Hronika -
Petar Jelaš, koji je ubio svoju ženu Sandru a onda sebe, sahranjen juče na suprotnoj strani groblja od one na kojoj počiva njegova supruga

SUBOTICA - Samo ga porodica ispratila.- Bato moj, što to uradi? Što ostavi dečicu bez oba roditelja? Kuku meni, bato moj. Ovo nije trebalo da se desi - zapomagala je na Bajskom groblju u Subotici Manda, sestra bliznakinja Petra Jelaša (46), koji je u subotu nožem ubio svoju suprugu Sandru (36) a onda i sebe. Petar je uz opelo, koje je održao katolički sveštenik, sahranjen na istom groblju na kojem je dan ranije sahranjena njegova supruga Sandra, ali na suprotnoj strani.Na večni počinak ispratila ga je najuža porodica - sedmoro njegove braće sa suprugama i nekoliko prijatelja.- Nekad je bio dobar čovek, ali su ga upropastili alkohol i bolesna ljubomora. Ovo što je uradio je strašno, ali se ipak svi nadamo da ga deca neće pamtiti samo po zlu - kaže jedan od prijatelja pokojnog.Podsetimo, Petar je Sandru, koja ga je mesec dana ranije napustila i otišla kod majke sa sinom D. (14) i ćerkom I. (12), u subotu našao na kvantaškoj pijaci i naterao je da uđe u automobil. Potom je odvezao u porodičnu kuću u Glamočkoj ulici, gde joj je zadao pet smrtonosnih uboda nožem. Zatim je pokušao da se obesi, ali je konopac pukao, pa e ubio tako što je isti nož kojim je ubio Sandru zario sebi u vrat.(E. K.)

Petar Jelaš (46)
Petar Jelaš (46)

Deca nisu došla na sahranuD. i J., Sandrin i Petrov sin i ćerka, nisu juče došli na očevu sahranu. Baka ih je, kako kaže jedna prijateljica ubijene Sandre, odvela u školu. Petrovoj sahrani nije prisustvovao niko iz Sandrine porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track