7 uhapšenih u Temerinu, uzvikivali  zig hajl

Incident

7 uhapšenih u Temerinu, uzvikivali zig hajl

Crna Hronika -
Sedmoricu osumnjičenih se terete da su u jednom lokalu u Temerinu otpozdravljali nacističkim pozdravom "zig hajl", gurajući goste lokala koje su psovali i vređali na nacionalnoj osnovi

NOVI SAD - Novosadska policija uhapsila je sedmoricu mladića iz Temerina, Bečeja i Ade osumnjičenih da su 21. oktobra u Temerinu izazivali nacionalnu mržnju i netrpeljivost, potvrdila je policija. Kako se navodi, oni se terete da su ušli u jedan ugostiteljski objekat u Temerinu i tamo otpozdravljali nacističkim pozdravom "zig hajl", gurajući pri tom goste lokala koje su psovali i vređali na nacionalnoj osnovi. Policija je zbog toga sinoć uhapsila Atilu O. (23), Roberta O. (20) i Čongora K. (19) iz Temerina, Norberta K. (33) i Kornela K. (21) iz Bečeja i Tomasa Š. (18) i Floriana A. (18) iz Ade. U saopštenju se navodi da su mladići imali obeležja mađarskog neofašističkog Pokreta "64 županije" na odeći, a sumnjiče se da su po izlasku iz kafane nasrnuli na Temerince Denisa R. (23) i Mirka B. (23) i lakše ih povredili.

Policija je u stanu koji koristi Robert O. pronašla automatsku pušku i različite delove za tu vrstu oružja, vazdušnu pušku, startni pištolj, deset komada municije, mačetu i propagandni materijal mađarskog neofaštističkog Pokreta "64 županije".

Protiv njega će biti podneta krivična prijava i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Svoj sedmorici osumnjičenih određena je mera zadržavanja do 48 sati i oni će biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

http://www.youtube.com/watch?v=O-lAkYdcBKs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja