Proveravaju se i finansije Keljmendijevih saradnika

Predrag Mitrović

Proveravaju se i finansije Keljmendijevih saradnika

Crna Hronika -
Nije proveravaran samo Keljmendi, već i osobe koje se mogu dovesti u poslovnu vezu sa njim, izjavio je direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma

PODGORICA - Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, pored kontorle bankovnih računa kosovskog biznismena Nasera Keljmendija, proverava i poslovanje njegovih saradnika, izjavio je direktor te crnogorske institucije Predrag Mitrović.

On je rekao da detalje te provere ne može da iznosi u javnost.

"Ono što mogu da kažem je to da nije proveravaran samo Keljmendi, već i osobe koje se mogu dovesti u poslovnu vezu sa njim. U tom kontekstu vršena je razmena podataka s Tužilaštvom i policijom. Neke od provera za te osobe traju i sada", rekao je Mitrović.

On je dodao da Uprava sada radi na 108 predmeta.

"Pored toga što smo predmete otvarali na sopstvenu inicijativu, Uprava je radila i na inicijativu obveznika, drugih nadležnih državnih organa i stranih finansijsko-obaveštajnih službi", naveo je Mitrović.

On je objasnio da tokom ove godine nije bilo prijava sumnjivih transakcija koje bi se mogle dovesti u vezu sa finansiranjem terorizma u Crnoj Gori.

Inače, Stejt department je Keljmendija označio kao narko-bosa veoma opasnog za SAD.Keljmendi, rođeni Pećanac koji ima i državljanstvo BiH, pobegao je nedavno iz Sarajeva, neposredno uoči najveće postdejtonske policijske akcije usmerene na hapšenje osumnjičenih za najteža krivična dela.

On je, kako su tada preneli mediji, iz Sarajeva pobegao u Crnu Goru, a odatle na Kosovo, odakle mu se gubi trag.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track