Ukradeno 12 kandelabra vrednih milion dinara

Bor

Ukradeno 12 kandelabra vrednih milion dinara

Crna Hronika -
Direktor Direkcije za izgradnju Bora Nebojša Janošević izjavio je da je ukradeno ukupno 12 kandelabra, koji su bili u funkciji i pod naponom na prometnom mestu, ali niko nije video kradljivce

BOR - Sa platoa kod fontane ispred Kapije Bora, kod Sportskog centra, nepoznati počinioci brenerom su isekli i odneli 12 kandelabra, krađa je prijavljena policiji, a procenjuje se da su ovim Borani oštećeni za oko 1,3 miliona dinara.

Nepoznati počinioci odneli su u noći između 2. i 3. novembra šest kandelabra koji su osvetljavali plato ispredtržnog centra "Kapija grada" na samom ulazu u Bor, a još šest pre izvesnog vremena.

"Ukupno 12 kandelabra ukradeno je na ovom mestu. Interesantno je da su svi oni bili u funkciji i pod naponom. Iako se nalaze na veoma prometnom mestu, niko nije video počinioce", rekao je direktor Direkcije za izgradnju Bora Nebojša Janošević.

Kandelabri su donacija Rudarsko-topioničarskog basena Bor i vrednost samo jednog kandelabra je oko 110.000 dinara, bez ugradnje svetlosnih sijalica i ostalih delova.

Jedan kandelabr težak je oko 70 kilograma i izliven je od legure mesinga, rekao je Janošević.

On je dodao da je ovom krađom pričinjena velika šteta i apelovao još jednom na sve u gradu da se ovakve stvari više ne ponavljaju.

"Krađu smo prijavili borskoj policiji i podneli prijavu protiv NN izvršioca. Na crnom tržištu vrednost ukradenih kandelabra je verovatno velika. Drskost lopova ogleda se u tome da su radili brenerom. Da bi se uklonio sa postolja morali su da odseku osam zavrtnja velikog prečnika. Za to je potrebno vreme", dodao je Janošević.

Ovakvi isti kandelabri bili su na meti lopova i ispred zgrade Skupštine opštine Bor, gde su odneta tri, ali smo počinioce uspeli da pronađemo pomoću video nadzora, rekao je Janošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track