Tela poginulih radnika još u tunelu
Foto: Vijesti

Istraga u toku

Tela poginulih radnika još u tunelu

Crna Hronika -
Ranko Kašiković i Goran Gavrić bili u građevinskoj mašini na šinama kada je u nju udario lokalni voz na deonici pruge između Mojkovca i Bijelog Polja

PODGORICA - Državni organi Crne Gore nastaviće danas istragu o železničkoj nesreći na pruzi Bar-Beograd, u kojoj su poginule dve osobe, a povređeno 28 putnika. U utorak su u toj nesreći poginuli radnici novosadske firme "Zgop" Ranko Kašiković i Goran Gavrić. Kako prenose mediji, tela poginulih radnika još se nalaze u tunelu zbog nepristupačnosti terena.

Oni su bili u građevinskoj mašini na šinama kada je u nju udario lokalni voz na deonici pruge između Mojkovca i Bijelog Polja. Dva radnika iste firme koja je izvodi radove na rekonstrukciji pruge teže su povređeni.

Direktor javnog preduzeća "Željeznički prevoz Crne Gore" Zarija Franović izjavio je da pretpostavlja šta je uzrok nesreće, ali da ne želi da prejudicira, dok nadležni organi ne saopšte svoje istražne nalaze. Posle nesreće, u bolnicu u Bijelom Polju dovedene su 43 osobe, od kojih je većina posle pregleda otpuštena kući. Železnički saobraćaj na pruzi Bar-Beograd je i dalje u prekidu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track