17 uhapšenih zbog šverca Turaka

Sarajevo

17 uhapšenih zbog šverca Turaka

Crna Hronika -
U akciji pod nazivom “Loka dva organizovana da bi sprečila šverc Turaka prema Zapadnoj Evropi učestvovali su Granična policija BiH u saradnji sa MUP-om Hrvatske i MUP-om Slovenije

SARAJEVO - Na području BiH uhapšeno je 17 osoba osumnjičenih za krijumčarenje državljana Turske, a kod uhapšenih su pronađena dva pištolja, tri puške i pet bombi.

Granična policija BiH je izvršila 12 pretresa na području Sarajeva, Brčkog, Orašja i Živinica, tokom kojih su pronađena dva pištolja, tri puške i pet bombi.

Kako su preneli banjalučki mediji, u akciji je uhapšeno 17 osoba za koje postoje osnove sumnje da su počinili krivično krijumčarenja ljudi.

Podršku u realizaciji akcije pružili su i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U akciji pod nazivom “Loka dva”, a koja je usmerena protiv organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem državljana Turske prema zemljama Zapadne Evrope, učestvovali su Granična policija BiH u saradnji sa MUP-om Hrvatske i MUP-om Slovenije.

Pripadnici GP BIH u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske 10. jula 2012. godine realizovali su međunarodnu operativnu akciju “Loka” usmerenu protiv krijumčarenja ljudi.

U pretresima na osam lokacija na području Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona uhapšeno je 12 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track