Ukrao, isekao i prodao metalni most od dve tone!
Foto: KURIR

I ovo može u Srbiji

Ukrao, isekao i prodao metalni most od dve tone!

Crna Hronika -
Goran K. (47) iz Đurđeva kod Rače predstavio se kupcima sekundarnih sirovina kao vlasnik seoskog mosta, koji je isečen i odnet za samo tri sata

KRAGUJEVAC - Za rubriku „Verovali ili ne“!Goran K. (47) iz Đurđeva kod Rače osumnjičen je da je u rodnom selu ukrao most težak više od dve tone! Čeličnu konstrukciju prelaza preko reke Rače, koja je u vlasništvu Mesne zajednice Đurđevo, on je „na kilo“ prodao kupcima sekundarnih sirovina, koji su je dalje preprodavali!Nesvakidašnja krađa dogodila se 30. novembra usred bela dana. Prethodno je Goran K. u Despotovcu i Svilajncu našao kupce kojima se predstavio kao vlasnik mosta i uverio ih da ga prodaje kako bi, navodno, na istom mestu svom selu donirao novi, betonski most!- Po dogovoru, kupci su s radnicima za samo tri sata odšrafili konstrukciju nosača, isekli je brenerom i dizalicom natovarili u kamion! Goran im je čak doneo i litar rakije da se počaste dok rade! Pošto nije znao da im kaže koliko je most težak, oni su u dolasku na vagi u Rači izmerili prazan kamion, a u povratku ponovo premerili natovaren i tako utvrdili da je most težak 2.200 kilograma - otkriva Kurirov izvor iz policije.Zanimljivo je da je u toku krađe naišao meštanin Đurđeva i upitao radnike zašto seku most.- Oni su mu rekli da su posao pogodili s Goranom, a dok smo se mi pribrali, utvrdili šta se dešava i pozvali policiju, most je već bio nestao! Stvarno smo svi bili zapanjeni! Most je bio veoma bitan za nas jer je povezivao ljude iz dva zaseoka. Još 1988. postavili smo dve čelične grede dužine od po 14 metara samo za pešake, a nabavili smo još dve. Planirali smo da ih navarimo i most proširimo na tri metra, kako bi preko njega išli i traktori. Te dve grede za proširenje bile su na obali, ali su i one isečene - kaže za Kurir Miladin Filipović, predsednik MZ Đurđevo.Goran K. je juče saslušan i nakon toga pušten da se brani sa slobode.

Most preko rače povezivao je meštane dva zaseoka
Most preko rače povezivao je meštane dva zaseoka

Slična krađa i u Brčkom„Podvig“ Goran K. iz Đurđeva ipak nije originalan, jer se gotovo identična krađa dogodila 18. oktobra u Brčkom u BiH, gde je ukraden most na reci Zovičici težak nekoliko tona! Kradljivci su odvojili šrafove koji su konstrukciju mosta vezivali za betonske stubove i kompletnu je, jačim traktorom, odvezli!

Most prodao za 290 evraStručnjaci su vrednost ukradenog mosta procenili na oko milion dinara. Međutim, kako saznajemo u policiji, Goran K. ga je prodao kao sekundarnu sirovinu po ceni od 15 dinara za kilogram, odnosno za oko 290 evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track