Krivična prijava zbog izgradnje objekta od 3500 kvadrata

Požarevac

Krivična prijava zbog izgradnje objekta od 3500 kvadrata

Crna Hronika -
Policija tereti bivšu načelnicu odljenja za urbanizam da je suprtono zakonu investitoru izdala dozvolu za izgradnju objekta od 3500 kvadrata

POŽAREVAC - Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Zorice D. (42) iz Kusića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja dok je bila načelnik Odeljenja za urbanizam u Velikom Gradištu, saopšteno je danas iz PU Požarevac.Zorica D. je osumnjičena da je za vreme dok je bila načelnik Odeljenja za urbanizam u Velikom Gradištu, suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji, 18. januara ove godine donela Rešenje o odobrenju za izgradnju i upotrebnu dozvolu investitoru Saši P. iz Velikog Gradišta, za poslovno-stambeni objekat, od oko 3500 kvadratnih metara u tom gradu.

Kako se dodaje u saopštenju, sumnja se da je Zorica D. donela pomenuto rešenje iako je znala da je građevinska dozvola za taj objekat izdata tokom 2008. godine i da su od 2008. godine do 2011. godine vršeni inspekcijski pregledi navedenog objekta, tokom kojih je doneto rešenje o obustavi radova i rešenje o rušenju temelja.

Osumnjičena je investitoru Saši P. omogućila i legalizaciju navedenog objekta, suprotno Zakonu koji predviđa legalizaciju objekta izgrađenih do 2009.godine, na osnovu priložene dokumentacije u kojoj je lažno navedeno da je objekat izgrađen 2007. godine, a izgrađen je 2009. godine.

Time je investitoru omogućeno i umanjeno plaćanje dažbina na ime uređenja građevinskog zemljišta u procesu legalizacije, koje može biti do 60 odsto.Policija je krivičnu prijavu protiv osumnjičene podnela nadležnom javnom tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja