Policajac pištoljem ranio suvozača, potraga za vozačem

Zagreb

Policajac pištoljem ranio suvozača, potraga za vozačem

Crna Hronika -
Policajci u službenom automobilu pokušali su da zaustave sumnjivo vozilo, ali vozač nije stao, već je dao gas i krenuo na policajca koji je pucao na automobil

ZAGREB - Zagrebački policajac pucao je iz pištolja i ranio suvozača u automobilu "fijat punto" koji se u naselju Pešćenica nije zaustavio na njegov zahtev, već je pokušao da ga pregazi, objavila je zagrebačka policija.Policajci u službenom automobilu, bez vidljivih policijskih oznaka, zvučnim i svetlosnim signalima pokušali su da zaustave automobil, zagrebačkih oznaka, ali, za sada, nepoznati vozač nije stao. Naprotiv,vozač je dao gas i naglo krenuo na jednog od policajca, da bi on izvadio pištolj i pucao u gume automobila koji je nastavio vožnju.

Nekoliko ulica dalje ubrzo je pronađen prazan automobil, a oko 40 minuta kasnije u KBC "Rebro" došao je 23.godišnjak lakše ranjen hicem iz vatrenog oružja i to u rebra. Lekari su o tome izvestili policiju koja je utvrdila da je mladić bio suvozač u "puntu" za čijim se vozačem traga.

Ranjeni mladić je od ranije poznat po manjim imovinskim kaznenim delima.U policiji nisu želeli da otkriju zašto su policajci pokušali da zaustave automobil. Neslužbena saznanja, prenose lokalni mediji, ukazuju da nije reč o postupanju zbog, eventualnog, saobraćajnog prekršaja.U toku je istraga svih okolnosti koje su prouzrokovale pucnjavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja